یکی از لذتهای دنیا، خوردن غذاهای خوشمزه کنار کسانی است که دوستشان دارید و اگر این غذا، غذای سنتی مقصد سفر شما باشد که دیگر نور علی نور است و تجربه دلانگیزی برایتان به ارمغان خواهد آورد. گیلان، دارای طبیعت سرسبز و زمردین و غنی از میراث فرهنگی و تاریخی و یکی از زیباترین قطبهای گردشگری ایران بهشمار میرود. بدون شک، اگر به گیلان سفر کردهاید حتما پای سفره مردمان میهماننواز آن نشسته و از غذای لذیذ و خوشطعم آنها چشیدهاید.
دراین مقاله از مجله گردشگری یول بیر به بررسی و معرفی غذاهای محلی گیلان خواهیم پرداخت تا در هنگام سفر به این سرزمین چشمنواز، طعم بهشتی این غذاها را بر اساس ذائقهتان چشیده و از آن لذت ببرید.
- باقالاقاتق؛ یکی از لذیذترین غذاهای محلی گیلان
- ترش تره؛ تجربه طعم بی نظیر غذای محلی گیلان
- نازخاتون؛ جزو جدایی ناپذیر غذاهای محلی گیلان
- میرزاقاسمی؛ غذای به جا مانده از دوران قاجار!
- اناربیج؛ غذایی با گوشتهای قلقلی
- خورشت ترش واش؛ طعمی به یادماندنی از غذاهای سنتی گیلان
- کال کباب؛ کباب بدون گوشت گیلان!
- کباب ترش؛ غذایی برای عاشقان کباب!
- سیر قلیه؛ غذای محلی گیلان با طعمی خاص
- ماهی شکم پر یا فیبیج؛ لذیذترین غذای دریایی
- مرغ ترش؛ غذایی با رسپی خاص محلی!
- کدوبره؛ غذایی خوشمزه، لذیذ و سالم
- غذاهای سنتی گیلان؛ خوشمزهترین غذاهایی که در عمرتان میچشید!
باقالاقاتق؛ یکی از لذیذترین غذاهای محلی گیلان
باقالاقاتق از معروفترین و محبوبترین غذاهای محلی گیلان است که احتمالا نام آن را شنیدهاید. این غذا با استفاده از لوبیای رشتی (نوعی لوبیای پوستکنده به نام پاچباقلا بوده و شباهت زیادی به لوبیای سبز دارد)، به همراه سیر، شوید خشک، زردچوبه و کره تهیه میشود. تخممرغ عضو جدای ناپذیر این غذاست که در عین سادگی این ترکیب را به یک ترکیب خوشمزه بینظیر تبدیل میکند. معمولا مردم بومی تخممرغ را به صورت کامل داخل این غذا میشکنند تا در آن بپزد اما برخی از افراد به صورت نیمرو شده در هنگام سرو روی غذا میگذارند. این غذا بدون گوشت و یک غذای سبک شمرده میشود که در کنار برنج کته سرو میشود.
ترش تره؛ تجربه طعم بی نظیر غذای محلی گیلان
ترشتره از غذاهای سنتی رشت و گیلان به شمار میآید که ترکیبی از سبزیهای معطر مثل گشنیز، جعفری، اسفناج، شوید و سیر است. این غذا به همراه برنج سرو شده و گاها در آن از تخممرغ، آبغوره و رب انار نیز استفاده میشود. اگر عاشق غذاهای گیاهی و ملس هستید، تجربه چشیدن طعم این غذای لذیذ را فراموش نکنید.
نازخاتون؛ جزو جدایی ناپذیر غذاهای محلی گیلان
بادمجان، جزو جداییناپذیر اغلب غذاهای سنتی گیلان است، زمانی که به همراه آبانار، گوجهفرنگی، جعفری، نعنا، پیاز و گردو مخلوط میشود طعم لذیذی را ارائه میدهد که بدون شک عاشق آن خواهید شد. ناز خاتون یکی از ترشیهای سنتی گیلان است که در هر سفره رنگین گیلانی میتوانید آن را پیدا کنید.
میرزاقاسمی؛ غذای به جا مانده از دوران قاجار!
میرزاقاسمی یکی از غذاهای نامآشنا و از غذاهای محلی گیلان محسوب میشود که رسپی آن، اولین بار توسط محمدقاسم خان ولی، در دوره ناصرالدین شاه قاجار اختراع شده است! برای این غذای خوشمزه و در عین حال ساده، از بادمجان کبابی، گوجهفرنگی و سیر زیاد استفاده میشود و طعم آن برای هر ذائقهای خوش است. دستور پخت این غذا تقریبا به همه نقاط کشور صادر شده و محبوبیت زیادی نسبت به سایر غذاهای سنتی گیلان دارد. بومیها این ترکیب را با برنج و در سایر نقاط علاوه بر برنج، با نان هم سرو میشود.
اناربیج؛ غذایی با گوشتهای قلقلی
اناربیج یکی از غذاهای محلی گیلان است که برخلاف غذاهای قبلی که کاملا به ذائقه گیاهخواران خوش بود، یک غذای گوشتی است. گوشتهای قلقلی شده به همراه سبزیهای محلی گیلان مثل خالواش تفت داده شده، زردچوبه، پیاز داغ و گردو در داخل رب گوجهفرنگی و رب انار پخته شده و لذیذترین غذای محلی گیلان را ارائه میدهد.
خورشت ترش واش؛ طعمی به یادماندنی از غذاهای سنتی گیلان
همان طور که قبلا هم گفتیم، سیر و بادمجان جزو جداییناپذیر غذاهای سنتی گیلان و رشت هستند. در خورشت ترشواش هم ردپای این ترکیب خوشمزه را خواهید دید. بادمجان سرخ شده به همراه مرغ سرخ شده و سبزیهای محلی شمالی، گوجهفرنگی، آب آلوچه و نارنج و سیر اعضای اصلی این ترکیب برنده هستند. این غذا که جزو غذاهای ترشمزه شمالی محسوب میشود و طرفداران زیادی از مسافران را به خود جلب میکند.
کال کباب؛ کباب بدون گوشت گیلان!
شاید با توجه به اسم کال کباب، آن را نوعی از کبابها تصور کنید اما اینطور نیست! در کال کباب باز هم شاهد هنرنمایی بادمجان همه فن حریف هستیم! در این غذا بادمجان بعد از کبابی شدن به طور کامل کوبیده میشود. سپس سبزی بومی چوچاق، گردو و آب انار ترش به آن اضافه شده و یک طعم لذیذ فراموشنشدنی خلق میکنند. این غذا هم از غذاهای بدون گوشت و بسیار لذیذ شمالی به شمار میآید.
کباب ترش؛ غذایی برای عاشقان کباب!
اگر شما هم همچون هر ایرانی دیگر عاشق سینهچاک کباب هستید، کباب ترش به عنوان یک طعم جدید و لذیذ در میان غذاهای سنتی گیلان میدرخشد. در این غذا، گوشت دنده گوسفندی به مدت چند ساعت در ترکیب گردوی چرخ شده، سیر، پیاز، رب انار، فلفل و سبزیجات مخصوص خرد شده خوابانده شده و بعد از طعمدار شدن روی آتش پخته میشود. احتمالا شما هم مثل من موقع خواندن دستور پخت این کباب خوشمزه، دهنتان آب افتاد!
سیر قلیه؛ غذای محلی گیلان با طعمی خاص
سیرقلیه یکی از غذاهای محلی گیلان است که سیر در آن نقش اصلی را دارد. لپه پخته شده، مرغ پخته شده و تخم مرغ همزده به سیر تفت داده شده اضافه میشود تا باز هم طعمی را خلق کند که در سفر به گیلان آن را از یاد نبرید.
ماهی شکم پر یا فیبیج؛ لذیذترین غذای دریایی
از آنجایی که گیلان یکی از استانهای حاشیه دریاچه خزر است، ماهی و انواع دستور پختهای آن در میان غذاهای محلی گیلان همواره در صدر هستند. برای تهیه این غذای لذیذ داخل شکم ماهی سفید خالی شده و ترکیبی شامل سبزیجات معطر و بومی مثل نعناع، گشنیز، چوچاق و خالواش، گردو، رب انار و نمک و فلفل در آن پر میشوند. سپس ماهی شکمپر در روغن سرخ شده یا در فر میپزد. اگر یکبار این ماهی شکمپر را امتحان کنید، طرفدار پر و پا قرص آن خواهید شد.
مرغ ترش؛ غذایی با رسپی خاص محلی!
مرغ ترش هم رسپی بومی خاص خود را دارد. مرغ، لپه، آب نارنج، پیاز، سیر به همراه سبزیهای معطر گشنیز، جعفری و نعناع طعمی بینظیر خلق کرده که با اضافه کردن تخممرغ در مرحله سرو کامل شده و لذت این غذا را چندین برابر خواهد کرد.
کدوبره؛ غذایی خوشمزه، لذیذ و سالم
کدو بره جزو غذاهای سنتی رشت و گیلان شمرده میشود که یک غذای بسیار خوشمزه و آسان و در عین حال سالم است. کدو سبز، سیبزمینی، سیر، گوجهفرنگی و تخممرغ طعم لذیذی را به وجود میآورند که چشیدن طعم لذیذ آن خالی از لطف نخواهد بود. این غذا در عین حال که از مواد ساده و سالم تهیه میشود، زمان پخت کوتاهی نیز دارد.
غذاهای سنتی گیلان؛ خوشمزهترین غذاهایی که در عمرتان میچشید!
شکمگردی همیشه از تجربههای هیجانانگیز و البته بسیار ضروری در هر سفری به شمار میآید. هر کس که به گیلان و رشت سفر کرده میداند که این استان علاوه بر سرسبزی و تاریخ غنی، به سفرههای رنگین و غذاهای خوشمزه و لذیذش معروف است. سبزیهای خوش عطر و خلاقیت مردمان این استان، تنوع غذایی در این خطه را به حد اعلای خود رسانده است.
در این مقاله از یول بیر به معرفی لیست کاملی از غذاهای محلی گیلان پرداختیم. راستی شما کدام یک از این غذاها را امتحان کردهاید؟ تجربه خودتون از چشیدن طعم غذاهای گیلان رو با ما به اشتراک بگذارید.