جاهای دیدنی تبریز جزو جاهایی به شمار میروند که بازدید از آنها علاوه بر اینکه لذتبخش و سرشار از حس خوب است بلکه تاریخ و فرهنگ دیرینه تبریز را به نمایش میگذارد. همین امر است که باعث شده تا بتوانید در کنار تفریح و سیاحت، درباره آنچه که بر این شهر گذشته، اتفاقات تلخ و شیرین، اطلاعات سیاسی، فرهنگی و تاریخی آن اطلاعاتی جذاب به دست آورید. در این مقاله از یول بیر با ما همراه باشید تا شما را با سیر تا پیاز جاهای دیدنی تبریز آشنا کنیم.
در این مقاله می خوانید:
لیست جاهای دیدنی تبریز
عمارت شهرداری تبریز؛ کاخی با معماری آلمانی
عمارت شهرداری در سال 1314 شمسی به دستور حاج ارفعالملک جلیلی و با نظارت مهندس آلمانی به نام آودیس اوهانجانیان به سبک معماری آلمانی ساخته و طراحی شده است. این عمارت در میدان ساعت، که از قدیمیترین میدانهای شهر تبریز شمرده میشود، قرار دارد. در بالای این کاخ یک برج ساعت وجود دارد که هر یک ربع یکبار صدای گوشنواز خود را به گوش مردم میرساند. نمای این عمارت از بالا مانند عقاب در حال پرواز به نظر میرسد و نمای بیرونی آن از سنگ تراشیده شده که این امر باعث شکوه و زیبایی بیشتر این کاخ در چشم بیننده شده است. کاخ شهرداری از معروفترین جاهای دیدنی تبریز و از گزینههای حتمی تمام گردشگران در سفر به این شهر به شمار میرود.

موزه شهرداری تبریز
در داخل عمارت شهرداری تالارهای متعددی وجود دارند که بعدها باعث شد از این عمارت به نام موزه شهرداری و از جاهای دیدنی تبریز نیز یاد شود. تالارهایی مانند تالار فرش که قدمت 110 ساله دارند، دوربینهای عکاسی، آثار خوشنویسی و خطاطی بزرگان برجسته ایرانی، چاپ و نشر، کتابهای قدیمی، حکمت و غیره که اشیای ارزشمند و قدیمی اعم از 12 تخته فرش و اولین دوربینهای عکاسی و دستگاههای چاپ و موارد باارزش دیگر در آنجا نگهداری میشود.

ساعت بازدید: همه روزه از ساعت ۸ صبح الی ۶ عصر
آدرس موزه عمارت شهرداری تبریز: تبریز، خیابان امام خمینی، میدان ساعت، عمارت شهرداری تبریز
ربع رشیدی
بنای ربع رشیدی یکی از جاهای دیدنی تبریز و بناهای تاریخی به شمار میرود که در دامنههای بیلانکوه قرار دارد و قدمت آن به بیش از 3000 سال میرسد. این بنا در منطقه باغمیشه شهر تبریز واقع است که آب و هوای خوب و مرغوبی دارد و اطراف آن پر از فضای سبز و درختانی است که جان به تن خشک و سنگی بنای ربع رشیدی میبخشند. همچنین چندین بوستان و پارک بزرگ مانند پارک شمس تبریزی و پارک ربع رشیدی در نزدیکی بنا وجود دارند. بنای ربع رشیدی مانند یک محله کوچک ساخته شده است که اکثر امکاناتی که یک شهر دارد، مانند دانشگاه، مهمانسرا، مسجد، مدرسه، کتابخانه، بیمارستان و غیره در این محوطه وجود دارد.

ربع رشیدی سه بخش:
- ربع رشیدی: قسمت اصلی منطقه را در بر میگیرد که بنای زیبای ربع رشیدی نیز در همینجا قرار دارد. کتابخانه، حمام و حوصخانه(سرویس)، سقایه (آب آشامیدنی)، خزانه نقود، سرای مخصوص جهت پذیرایی از میهمانها، خلوتگاه، مسجد شتوی (زمستانی) و مسجد صیفی (تابستانه) و غیره در این قسمت قرار دارند.
- شهرستان رشیدی: شامل مجتمعهای مسکونی است
- ریض رشیدی: بخش مسکونی اعیاننشین منطقه است
را شامل میشود.
مسیرهای دسترسی به ربع رشیدی
با استفاده از خودروی شخصی و وسایل نقلیه عمومی مانند اتوبوس و مترو به راحتی میتوان به این بنا رسید.
- اگر قصد بازدید با خودروی شخصیتان را دارید، از خیابان هفت تیر به طرف خیابان عباسی برانید، در انتهای خبابان از سه راهی به سمت راست بپیچید. اولین چهارراهی که به آن میرسید تقاطع خیابانهای عباسی و خبازی است که در شمال شرقی آن مسیر، بنای ربع رشیدی قرار گرفته است.
- از اتوبوسهای خیابان عباسی استفاده کنید و در مسیر بین دو ایستگاه علیآباد و چهارراه عباسی پیاده شوید. بنای ربع رشیدی بین همین دو ایستگاه قرار گرفته است.
دانشگاه ربع رشیدی
اولین و بزرگترین دانشگاه ثبت شده جهان، دانشگاه ربع رشیدی است که همین قدمت و کهن بودن تبریز را نشان میدهد. در بازدید از دانشگاه ربع رشیدی که خود نیز از جاهای دیدنی تبریز شناخته میشود، بستگی به شانستان دارد که اجازه ورود بدهند یا نه!

آدرس بنای ربع رشیدی: تبریز، انتهای محله ششگلان، منتهی به محله باغمیشه و بیلانکوه
ارگ علیشاه؛ شگرفترین معماری ایرانی و اسلامی
ارگ علیشاه، یکی از شاهکارها و شگرفهای معماری ایران و جاهای دیدنی تبریز به شمار میرود که نمونهای از بنای اسلامی نیز شمرده میشود، چراکه در ابتدا این بنا به صورت مسجدی بزرگ بود که با گذشت زمان و با وقوع زلزلههای شدید تا حدود زیادی تخریب شده و تنها از آن دیواری مانده که به ارگ تبریز یا ارگ علیشاه معروف است. این بنای تاریخی و عظیم از دوره ایلخانی به جا مانده و به وسیله تاجالدین علیشاه جیلان تبریزی، طی هشت سال ساخته شد. سبک معماری که این بنا طبق آن ساخته و طراحی شده است، سبک معماری آذری نام دارد که مخصوص آذربایجان است و گاه آن را سبک مغول نیز مینامند.

ساعت بازدید: در تمامی ساعات امکان بازدید کاملا رایگان از بنای تاریخی ارگ علیشاه وجود دارد.
آدرس ارگ علیشاه: تبریز، ضلع جنوبی تقاطع خیابان امام خمینی و فردوسی، نزدیکی محدوده میدان ساعت
برج آتشنشانی از جاهای دیدنی تبریز
برج آتشنشان یا یانقین از آجر ساخته شده و از جاهای دیدنی تبریز است که حدود 23 متر ارتفاع دارد. این بنا مربوط به دوران قاجار بوده و از آن به عنوان دیدهبان استفاده میکردند که هشت نورگیر در جهتهای مختلف دارد. در زمانهای قدیم همواره فردی به عنوان نگهبان در بالای این برج کشیک میداد و به هنگام دیدن دود یا آتش زنگی را به صدا درمیآورد. شهر تبریز در زمان قاجار جز مجهزترین آتشنشانیهای کشور بود و در زمان آتشسوزی و مشاهده دود با صدای زنگ ماموران آتشنشانی سریعا خود را به محل میرساندند و به کمک مردم میشتافتد. وسیلههای آتشنشانان قدیم، مانند پمپ مسی دستی دوطرفه در موزه برج آتشنشان یا یانقین نگهداری میشود.
یکی دیگر از کاربردهای برج یانقین در قدیم این بود که در بالای برج، چراغی وجود داشت که مردم با رسیدن شبانه به شهر تبریز و مشاهده این چراغ مسیر خود را پیدا میکردند. این برج یکی از جاهای دیدنی تبریز است که گفته میشود انگلیسیها برج خود را با الهام گرفتن از روی این برج ساختهاند. از این برج قدیمی همه روزه و در هر ساعتی میتوانید دیدن کنید. متاسفانه امکان بازدید از نمای داخلی آن وجود ندارد و تنها میتوانید از بیرون برج را تماشا کنید و هیچ هزینهای در بر ندارد.

آدرس برج آتشنشانی: تبریز، نبش خیابان خاقانی و بهادری
پل آجی چای؛ تاریخیترین پل تبریز
پل آجی چای یا تلخهرود در دوره صفوی بر روی رود آجیچای احداث شده و یکی از تاریخیترین پلها و جاهای دیدنی تبریز است. این پل تنها گذرگاه ایران به بخش غرب و بخشی از مسیر جاده ابریشم بود. طول این پل 105 متر و عرض آن 5 متر بوده و 3 دهنه هلالی و 13 دهنه جناغی شکل دارد. به دلیل تخریبهایی که در طول زمان صورت گرفته بارها این پل را بازسازی و مرمت کردهاند و به همین خاطر است که معماری یکدستی ندارد. آبهای تلخهرود از دامنههای جنوبی سبلان، قوشهداغ و دامنههای شمالی سهند و بزقوش سرچشمه میگیرد و از مشهورترین رودخانه دشت تبریز شمرده میشود. آب این رودخانه ابتدا شیرین است اما در طول مسیر با عبور از معادن، شوری آب افزایش مییابد و به آن رود تلخ میگویند.
آبی که از زیر پل آجیچای یا تلخه رود میگذرد از اوایل پاییز تا اواخر خرداد ماه پر آب است ولی از تابستان تا اواخر شهریور ماه کم آب می شود؛ به دلیل اینکه کشاورزان از آب رودخانه در طول مسیر استفاده میکنند. بازدید از این پل تاریخی هیچ هزینه و محدودیت ساعتی ندارد.

آدرس پل آجیچای: تبریز، بزرگراه شهید بابایی، پل آجی چای
پل سنگی از جاهای دیدنی تبریز
یکی از پلهای تاریخی و جاهای دیدنی تبریز، پل سنگی تبریز نام دارد که قدمت آن به دوره قاجار میرسد و از شاهکارهای آن دوره محسوب میشود. این پل روی مهرانهرود قرار دارد و شخصی به نام «حاج عظیم» با طول 44 متر و عرض 7 متر آن را احداث کرد. مصالحی مانند آجر، سنگ و ملات ساروج در ساخت این پل به کار رفته است.
چرا از پل سنگی دیدن کنیم؟
- هر ساله در ماه محرم مراسم بسیار باشکوه و عظیمی در مقابل این پل برگزار میشود که بسیار دیدنی است.
- ستونهای پل سنگی به شکل مهرههای سرباز در شطرنج هستند که پل را نگهداشتهاند.
- نورپردازیهایی در این محل صورت گرفته که برجستگیهای ستونهای پل را بیشتر در معرض دید میگذارد و داخل طاقها را روشن میکند و این بنای تاریخی را زیباتر و دیدنیتر میکند.
- روی پایههای این پل که از سنگ است، متنی به خط کوفی نوشته شده است که بسیار جذاب است و آن را به سال 1363 هجری قمری نسبت دادهاند.
بازدید از این پل جذاب برای عموم در هر ساعتی ممکن بوده و هیچ هزینهای برایتان نخواهد داشت.

آدرس پلسنگی: تبریز، چایکنار، روبروی مسجد پلسنگی
پل قاری؛ پلی بر فراز مهرانهرود
تا اینجا با چند پل معروف و تاریخی که از جاهای دیدنی تبریز بودند آشنا شدید. یکی دیگر از این پلهای تاریخی و زیبای تبریز، پل قاری نام دارد که درست از وسط این شهر میگذرد و روی مهرانه رود قرار دارد. این پل دارای هشت طاق و سرستونهای قوچی شکل و پایههای سنگی دارد.
جریان این پل از این قرار است که زنی قصد سفر به خانه خدا، مکه را داشته اما هزینه آن را صرف ساخت این پل میکند. در زبان ترکی قاری به معنای زن سالخورده و کورپو به معنای پل است و چون این پل به دست یک زن پیر ساخته شده که هیچ نامی از آن نمی دانند، این پل را «قاری کورپوسی» مینامند. پل قاری از جاهای دیدنی تبریز است و در دوره قاجار و به موازات پل قاری ساخته شده است. این پل حلقه اتصال بالا و پایین شهر بوده و محلههای شمالی را به بازار بزرگ تبریز در جنوب آن وصل میکند. در هر زمان و ساعتی میتوان از این پل بازدید داشت و هنر معماری قاجاریه را دید و از آن لذت برد.

آدرس پل قاری: تبریز، چایکنار، خیابان ثقه الاسلام
مسجد کبود؛ نگین فیروزه جهان اسلام
مسجد کبود یکی از جاهای دیدنی تبریز است که از برجستهترین نمونههای معماری اسلامی در استان آذربایجان شرقی شناخته میشود. این مسجد در گذشته بخشی از مجموعهای عظیم به نام «عمارت مظفریه» بوده است و به دستور سلطان جهانشاه، پادشاه قراقویونلوها ساخته شد و تنها بنای تاریخی است که از آن دوران پادشاهی بر جای مانده و به قرن نهم هجری قمری تعلق دارد.
300 سال پیش در اثر زلزلهای که در این منطقه رخ داد، قسمتهایی از مسجد کبود دچار آسیب و نقص شد. پس از این زلزله مهیب، گنبدهای مسجد ریخته شد و تنها سردر ورودی و پایههای مسجد باقی ماندند. بعدها این بنای باشکوه و تاریخی را بازسازی کردند که رضا معماران، معمار ایرانی، مرمت مسجد کبود را انجام داد. با اینکه بخشهای زیادی از این بنای تاریخی با گذر زمان تخریب شده است اما با این حال هنوز هم مسجد کبود از جاهای دیدنی تبریز برای گردشگران و علاقهمندان به تاریخ کهن تبریز و معماری اسلامی به شمار میرود. همچنین مسجد کبود یکی از چهار مسجد تزئین شده با کاشیکاریهای آبی در جهان به شمار میرود و از آن با نام «نگین فیروزه جهان اسلام» یاد میکنند.

ساعت بازدید: همه روزه از ساعت ۸ صبح تا ۱۷:۳۰
آدرس مسجد کبود: تبریز، خیابان امام خمینی، نرسیده به میدان ساعت، جنب پارک خاقانی
مسجد مقبره تبریز؛ همان مسجد شاهی که میشناسید!
یکی از زیباترین جاهای دیدنی تبریز، مسجد مقبره است که ساخت آن به دوره صفوی برمیگردد. این بنای تاریخی و باشکوه با نام مسجد شاه نیز شناخته میشود و در آن 9 ستون سنگی با ابعاد بزرگ وجود دارد و گنبد های بلند و ضربی زیبایی دارد که از نظر معماری جز رتبههای اول مساجد زیبای تبریز به شمار میرود.
در سال 1393 هجری قمری در اثر زلزله سقف این مسجد فروریخت و بعدها توسط مرحوم مهدی قاضی طباطبائی ساخته و مرمت شد. مقبره مهدی قاضی طباطبائی و آیت الله شهید محمد علی طباطبایی در این مسجد قراره دارد و به همین دلیل به آن، مسجد مقبره نیز میگویند.

آدرس مسجد مقبره: تبریز، جاده مایان، خیابان آزادی
نمایش مسجد مقبره تبریز روی نقشه
مسجد ثقهالاسلام؛ از جاهای دیدنی تبریز
باز هم تبریز و بناهای تاریخیاش. مسجد ثقهالاسلام بنای به جا مانده از دوران قاجار، در سال 1265 نکمیل شده است. امامت این مسجد با میرزا محمد شفیع ثقهالاسلام بوده و به همین مسجد را به اسم ایشان نامگذاری کردهاند. این بنای تاریخی و باارزش از بزرگترین مساجد و جاهای دیدنی تبریز به شمار میرود که 20 ستون سنگی و 34 گنبد آجری و بسیار دیدنی دارد که مراسمهای مذهبی متعدد و با شکوهی در آنجا برگزار میشود.

آدرس مسجد ثقهالاسلام: تبریز، خیابان دارایی، جنب صاحبالامر
نمایش مسجد ثقهالاسلام روی نقشه
مسجد جامع؛ کهنترین عمارت تبریزی
مسجد جامع تبریزی یک بنای بسیار تاریخی و باارزش و از جاهای دیدنی تبریز است که به آن مسجد جمعه و جامع کبیری نیز میگویند. طبق مطالعاتی که توسط مورخین صورت گرفته سازندگان این بنا را با الهام از سبک معماری کاخ فیروزآباد ساختهاند و همچنین فکر میکنند این مسجد در ابتدا نمازخانهای به نام جامع تبریز بود که در دورههای مختلف تغییرات زیادی در آن داده شده است. حاج محمدباقر کلکته زحمت بسیار زیادی را برای مرمت این بنا کشیده و کتابخانه و تالاری برای استفاده طلاب احداث کرده است. با توجه به تغییراتی که مسجد بعد از بازسازی و در طول زمان داشت، شکل جدید و مدرنی پیدا کرده اما طاقهای بلند، آجرهای بزرگ و پایههای قطور این مسجد، آن را همچنان به عنوان یک بنای تاریخی نشان میدهد.
از آن جهت که این مسجد در محله شلوغ تبریز قرار گرفته است برای همین استفاده از خودروی شخصی برای رفتن به این مسجد ممکن است از نظر شلوغی و ترافیک و فضای پارک برایتان ایجاد مشکل کند؛ بنابراین بهتر است از وسیله حمل و نقل عمومی مانند تاکسی، مترو یا اتوبوس استفاده کنید.

آدرس مسجد جامع: تبریز، خیابان شهید مطهری، انتهای بازار تبریز، بخش جنوبی صحن مدرسه طالبیه
نمایش مسجد جامع تبریز روی نقشه
مقبره الشعرا؛ از جاهای دیدنی تبریز
مقبره الشعرا از آرامستانهای قدیمی و تاریخی شهر تبریز واقع در محله سرخاب بوده و یکی ازجاهای دیدنی تبریز به شمار میرود. قدمت این آرامگاه به 800 سال پیش برمیگردد و بیشتر از ۴۰۰ شاعر و عارف ایرانی مانند قطران تبریزی، سمرقندی، شهریار، اسدی طوسی در این مکان به خاک سپرده شدهاند. از مقبره الشعرا تحت عنوان موزه ادبیات و شعر آذربایجان نیز یاد میشود. آخرین شاعری که در این مقبره دفن شده محمدحسین بهجت تبریزی معروف به اسمهای شهریار یا حیدربابا است.
این مقبره که به عنوان جاهای دیدنی تبریز شناخته میشود، معماری بسیار زیبا و باشکوهی دارد و سبک آن ترکیبی از معماری سنتی و مدرن است و اشخاص دیگری اعم از عزیز خان مکری، میرزا شفیع مستوفی، مجذوب علی شاه، هفت خواهران، امیر عبدالغفار، سهراب، پیر باب، امام طالحه، پیر محمد، معینالدین صفار، کمالالدین عبدالقادر نخجوانی، حافظ حسین زال، عبدالرحیم خلوتی و شخصیتهای معاصری چون دکتر محمود پدیده، دکتر مهدی روشن ضمیر، استاد جواد آذر، استاد میرزا طاهر خوشنویس تبریزی، سید یوسف نجمی، محمود ملماسی و استاد علی حریرچی در این آرامگاه دفن شدهاند.

ساعت بازدید: ساعت ۸:۳۰ صبح تا ۱۸ عصر
آدرس مقبره الشعرا: تبریز، محله سرخاب، نزدیکی تکیه حیدر، ضلع شرقی بقعه سید حمزه
مقبره دوکمال از جاهای دیدنی تبریز
مقبره دو کمال از جاهای دیدنی تبریز و آرامگاه کمالالدین مسعود خجندی و کمالالدین بهزاد، همچنین آرامگاه جمعی از هنرمندان تبریزی مانند نظامالدین سلطان محمد نقاش، استاد سلطان محمود مجلد، مولانا طوسی و مولانا شروانی است. به خاطر اینکه این مقبره در یکی از قدیمیترین باغ محلههای شهر بیلانکوه قرار دارد آن را با اسم باغ دوکمال نیز میشناسند. کمالالدین مسعود خجندی عاشق تبریز بوده و در وصف آن و شهر بیلانکوه شعرهای زیادی سروده است که خواندن آن برای هر تبریزی لذتبخش و دلنشین خواهد بود.
زاهدا تو بهشت جوی كه كمال **** ولیانكوی خواهد و تبریز
در سالهای اخیر سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان آذربایجان شرقی یک مجموعه زیبا با سبک سنتی در این محل احداث و آن را به دانشگاه تبدیل کرده است. امروزه این محل به نام دانشگاه دو کمال یا مرکز آموزش نگارگری شناخته میشود و مقبره وسط باغ قرار گرفته است. بازدید از این مقبره برای عموم آزاد بوده و هیچ هزینهای در بر ندارد.

ساعت بازدید: ساعات بازدید از ۸ صبح تا ۶ عصر
آدرس مقبره دو کمال: تبریز، محله بیلانکوه
کوه عون بن علی؛ از جاهای دیدنی تبریز
عونبنعلی یا همان عینالی! کوه و آرامگاهی است که در شمال شهر تبریز و رشته کوه سرخاب قرار دارد و از جاهای دیدنی تبریز به شمار میرود. ارتفاع بلند ترین نقطه این کوه به ۱۹۶۰ متر میرسد. علاوه بر کوهنوردان و گردشگران، زائران زیادی نیز برای بازدید از آرامگاهی که در بالای این کوه سرخ رنگ قرار دارد به اینجا میآیند. این کوه از شمال به رودخانه تلخهرود، دریاچه ارومیه و شهرستان اهر، از شرق به چشمه کهلیک، از جنوب به فرودگاه تبریز و از غرب به خیابانهای شهر تبریز میرسد.
در بالای کوه عینالی، بقعهای قدیمی وجود دارد که به فرزندان امام علی(ع) به نامهای عونبنعلی و زید بنعلی نسبت داده شده است. این بنا در زمانهای قدیم کلیسا و آتشکده بوده که پس از ظهور دین اسلام در ایران و تبریز به زیارتگاه تبدیل شده است.
تلهکابین! یکی از علاقهمندیهای اکثر مردم است که خوشبختانه در عینالی نیز که از جاهای دیدنی تبریز است وجود دارد. قرار است تلهکابین تبریز پس از اتمام پروژه، طولانی ترین تلهکابین کشور ایران باشد.
دسترسی به کوه عون بن علی
میتوانید با ماشینشخصی از بزرگراه پاسداران و از خروجی عینالی، به این کوه سرخرنگ برسید. همچنین از طریق خیابان ایدهالو از سمت مرکز شهر مستقیما به تفرجگاه وارد میشوید. پارکینگهای متعددی نیز در عونبنعلی وجود دارند که میتوانید از آنها استفاده کنید؛ از این رو نگران پارک خودرو شخصی خودتان نباشید.

آدرس کوه عونبنعلی: تبریز، اتوبان پاسداران
نمایش کوه عون بن علی روی نقشه
حمام نوبر؛ بینظیرترین نمونه معماری ایرانی
حمام نوبر یکی از جاهای دیدنی تبریز و شاهکارهای معماری ایرانی به شمار میرود. قدمت این حمام به دوره قاجار میرسد و در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. این بنای قاجاری دو بخش اصلی سربینه و گرمخانه را شامل میشود. سربینه یا رختکن حمامی با فضایی بزرگ و هشت ضلعی، که وسط آن طاقبندی شده و گنبد روی ستونهای سنگی استوار هستند. همچنین حوضی هشت گوشه نیز در وسط این بخش قرار دارد که دور آن با سکوهایی احاطه شده است. در زمانهای گذشته این با کاربری حمام مورد استفاده قرار میگرفت اما اخیرا بازسازیهای زیادی در این مکان صورت گرفت و آن را به سفرهخانه سنتی تغییر دادند.

آدرس حمام نوبر: تبریز، تقاطع خیابانهای امام خمینی و تربیت، روبهروی کاخ شهرداری
موزه سنجش؛ خانه قاجاری در شهر تبریز
موزه سنجش یا خانه سلماسی از موزه ها و جاهای دیدنی تبریز است که قدمت آن به زمان قاجار میرسد. این خانه که اکنون به موزه تبدیل شده است دست نخورده و معماری آن مربوط به سبک قاجار قدیم میباشد. در این موزه وسیلههای سنجش اندازههایی مانند وزن، حجم، طول و غیره که در گذشته استفاده میشدند وجود دارند. ساعتهای جیبی، ایستاده و رومیزی، دوربینهای عکاسی نیز در این موزه نگهداری میشوند. نگهداری یک تنه درخت 5 میلیون ساله از بخشهای جالب این موزه است که باعث شده افراد علاقهمند به زمینشناسی و طبیعت نیز از این موزه دیدن کنند.

ساعت بازدید: همه روزه 8 صبح الی 14:30 در بهار، 8 صبح الی 20 در تابستان، 9 صبح الی 15 در پاییز و زمستان
آدرس موزه سنجش تبریز: تبریز، خیابان امام خمینی، کوچهی مقصودیه، بن بست سلماسی، پشت ساختمان شهرداری
خانه علی مسیو؛ خانه شهردار دوم تبریز
اینجا خانه علی مسیو است! خانه دومین شهردار شهر تبریز. خانه جناب شهردار جز بناهای تاریخی ارزشمند و یکی از جاهای دیدنی تبریز شناخته میشود. از این بنای تاریخی و زیبا تحت عنوان موزه یاد میشود و قدمت آن به دوره قاجار میرسد ولی معماری که این خانه دارد با سایر خانههای به جا مانده از دوران قاجار تفاوتهایی دارد. این خانه در کوچهی صدر و در مجاورت خانه ختایی تبریز قرار داشته و با شمارهی ۹۴۱۱ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. پنجرههای ساختمان با تزئینات گچی به شکل گل و چهره آراسته شدهاند. در موزه علی مسیو می توان شاهد انواع عکسها و تصاویر مربوط مشروطه بود. همچنین برخی ابزار آلات جنگی مورد استفاده در آن زمان نیز در این موزه در معرض دید گذاشته شده است.

ساعت بازدید: ساعت 8 صیح تا 15 عصر
آدرس خانه علی مسیو: تبریز، خیابان ارتش جنوبی، انتهای کوچه حاج رضا، بنبست ختاییها، پلاک 50
موزه شهریار؛ خانه محمدحسین بهجت تبریزی
موزه شهریار، خانه قدیمی و تاریخی شاعر معروف تبریزی بوده و حال از جاهای دیدنی تبریز به شمار میرود. قدمت این خانه به دوره پهلوی دوم برمیگردد. اشیایی که در این موزه قرار دارند وسایل شخصی خود استاد شهریار از جمله کتابها، دستخطها، هدایا و لوازم زندگی ایشان بوده که در معرض دید گذاشته شده است. در حیاط خانه استاد شهریار تندیس بزرگی از ایشان وجود دارد که بر شکوه این خانه افزوده است، مانند اکثر خانههای قدیمی، در وسط خانه شهریار نیز حوضی پر آب قرار دارد. در زیرزمین این خانه عکسهای شهریار ، یک بخش بصری و سمعی از اشعار وی قرار داده شده و و قسمت دیگر آن برای استراحت گردشگران از این محل است. متاسفانه این موزه در ایام تعطیل فعالیت ندارد.

ساعت بازدید: همه روزه به جز روزهای تعطیل از ساعت 7:30 صبح الی 14:30 و 15 الی 19
آدرس موزه شهریار: تبریز، خیابان ارتش جنوبی، محله مقصودیه
خانه مشروطه؛ ارزشمندترین موزه تبریز
از تاریخیترین موزهها و جاهای دیدنی تبریز خانه مشروطه را میتوان معرفی کرد. این موزه در محله کوزهکنانی واقع شده و از ارزشمندترین و پرافتخارترین موزه های شهر تبریز شمرده میشود. حین وارد شدن به موزه، سرسبزی باغچهها و گلکاریهای آنجا چشمتان را میگیرد که اطراف آن عمارت باشکوه و در وسط آن حوضی از آب قرار دارد که زیبایی را به این موزه بخشیدهاند. دیدنیهای داخل این موزه مجسمهها و تندیسها، عکسها و سندهای تاریخی است که قدمت آن به 150 سال پیش برمیگردد و برای مردم از دوران مشروطیت روایت میکند.
این بنای تاریخی معروف در روبروی مسجد جامع تبریز قرار دارد و از خانههای مهم زمان مشروطیت به حساب میآید، چرا که در آن دوره در این خانه جهت اخذ تصمیمات مهم گرد هم جمع میشدند و حال به یکی از جاهای دیدنی تبریز تبدیل شده است.

ساعت بازدید: همه روزه به جز روز دوشنبه از ساعت 9:00 صبح تا 18:00
آدرس موزه مشروطه: تبریز، بازار تبریز، خیابان راسته کوچه(مطهری)
خانه پروین اعتصامی؛ خانه مشهورترین زن شاعر ایران
رخشنده اعتصامی که به پروین شهرت داشت از معروفترین بانوهای شاعر ایران بود در محله ششگان تبریز چشم به دنیا گشود. او وی از دوره کودکی زیر نظر اساتیدی هم چون علیاکبر دهخدا و ملکالشعرای بهار تعلیم دیده و اکنون خانه این شاعر برجسته در معرض دید مردم گذاشته شده و به یکی از جاهای دیدنی تبریز تبدیل شده است. وارد کوچه ساوجبلاغی که میشوی از دور در دیوار خانه عکس پروین مشاهده میشود، در داخل حیاط خانه نیز، در کنار پلههای ورودی تندیسی طلایی از بانو پروین وجود دارد.

ساعت بازدید: از ساعت ۹ صبح تا ۵ عصر
آدرس خانه پروین اعتصامی: تبریز، خیابان عباسی، جنب مسجد میرآقا، کوچه ساوجبلاغی، پلاک ۶
نمایش خانه پروین اعتصامی روی نقشه
اگر علاقهمند هستید بیشتر درباره موزههای شهر تبریز اطلاعات کسب کنید پیشنهاد میکنیم مقاله موزههای شهر تبریز را مطالعه کنید.
باغ ائلگلی از جاهای دیدنی تبریز
یکی از بزرگترین و زیباترین جاهای دیدنی تبریز استخر زیبا و معروف ائلگلی است که برای اکثریت اسمی آشنا است و کمتر کسی پیدا میشود که در سفر به تبریز از این مکان دلربا دیدن نکند. ائل گلی با نامهای شاهگلی و یا استخر شاه نیز شناخته میشود. در میان استخر آنجا کاخی زیبا قرار گرفته که مکانی بسیار جذاب برای مسافران به شمار میرود. میتوانید بعد از قدم زدن در اطراف این استخر زیبا، تماشای پرندگانی که در آن شنا میکنند و طبیعت بکر آن، به این کاخ زیبا رفته و خود را به یک وعده غذایی خوشمزه و لذیذ مهمان سازید تا خاطره این سفر برایتان به یادماندنیتر شود.
در هرساعتی که بخواهید میتوانید از ائلگلی دیدن کنید و بازدید از آنجا هیچ هزینهای برای شما نخواهد داشت.

آدرس ائلگلی: تبریز، هفت کیلومتری مرکز شهر
باغلارباغی؛ جایی که دلخواه همگان است
مجموعه بزرگ باغلارباغی که هم محل گشتن و وقت گذراندن است و هم جایی برای هیجان و بازی. این مجموعه بزرگ پارک و باغی بزرگ؛ شهربازی، رستوران، تالار و امکانات دیگری دارد که باعث محبوبیت این مکان شده و آن را به یکی از جاهای دیدنی تبریز تبدیل کرده است. (بر اساس گزارش مخاطبان، این جای دیدنی تبریز به علت عدم رسیدگی نیمه تعطیل است.)
شهربازی باغلارباغی
شهربازی باغلارباغی از جاهای دیدنی تبریز است که امکانات تفریحی زیادی مانند: کشتی صبا، قطار، آبشار، کلبه وحشت، کلبه شادی، دوچرخه هوایی، رنجر، ترن هوایی، چرخ و فلک، سفینه و دستگاههای پرطرفدار دیگری را دارد که علاوه بر کودکان میتوان بزرگترهارا نیز در اینجا دید که غرق در شادی و هیجان از دستگاههای بازی استفاده میکنند. این شهربازی از بزرگترین شهربازیهای شهر تبریز و منطقه شمالغرب کشور به حساب میآید.
در شهربازی باغلارباغی سینمای 4 بعدی نیز احداث شده که این مورد نیز طرفداران زیادی را از آن خود کرده است. تنوع بازی و شادی که در باغلارباغی وجود دارد باعث شده که هرکسی با فکر و روحیات متفاوت به اینجا کشیده شود و از این همه هیجان و زیبایی لذت ببرد.

پارک باغلارباغی از جاهای دیدنی تبریز
پارک باغلارباغی بعد از ائلگلی و پارک گلستان از شلوغترین پارکها و جاهای دیدنی تبریز به شمار میرود و همیشه خدا صدای خنده و شادی مردم از این مجموعه بینظیر به گوش میرسد. این پارک دارای امکاناتی مانند:
- باغ وحش
- باغ پرندگان
- دلفیناریوم
- تالار پذیرایی
- رستوران
- آبنما
- آلاچیق
میباشد که باعث شده اسم باغلارباغی در لیست جاذبههای پرطرفدار گردشگری تبریز آورده شود.

ساعت بازدید: هر روز از ساعت 18 الی 2 بامداد
آدرس باغلارباغی: تبریز، بلوار استاد شهریار، جنب بلوار 29 بهمن
نمایش باغلارباغی تبریز روی نقشه
جاهای دیدنی اطراف تبریز
شهرهای کوچک و اطراف تبریز نیز از این قاعده جدا نیستند و جاهای دیدنی بسیاری دارند. از باغ و سرسبزی گرفته تا رستورانهای سنتی، آبشار و دریا و جاذبههای جذاب دیگر.
جنگلهای ارسباران
ارسبار، آرازبار، قرهداغ، قراجهداغ از نامهای دیگر این منطقه بسیار زیبا و با صفا است. مقصدی بینظیر برای گشتوگذار و یکی از جاهای دیدنی تبریز است که طرفداران پروپاقرص و دائمی خود را دارد و از جاهای شلوغ تبریز در فصل بهار است. انواع گونههای گیاهی و جانوری را در دل این منطقه پیدا کرد. ارسباران در چهل و شش کیلومتری کلبیر واقع شده و وسعت جنگلهای آن به ۱۳۰ هزار هکتار میرسد. بیش از ۷۰ هزار هکتار از زمینهای ارسباران تحت عنوان ذخیرهگاه زیستکره، در یونسکو به ثبت رسیده است. این جنگل در جنوب رود ارس و شمال استان آذربایجانشرقی قرار گرفته و از خارقالعادهترین مناطق برای گردشگری به شمار میرود.

آدرس ارسباران: تبریز، جاده کلیبر
آبشار آسیاب خرابه
بله! تبریز تنها باغ و پارک و موزه و مهد تاریخ نیست بلکه در دل خود آبشارها و دریاچههایی را نیز جای داده است. آسیاب خرابه از جاهای دیدنی اطراف تبریز شمرده میشود که در شهرستان جلفا قرار دارد. این آبشار در یک دره بین صخره قرار دارد و چون در نزدیکی آسیابی قدیمی است آن را آبشار آسیاب خرابه مینامند. ارتفاع آبشار آسیاب خرابه حدود ۱۵ متر بوده و آب آن از چشمهای از کوه کیامکی تأمین میشود. در اطراف آبشار تابلوهای خطر ریزش زیادی قرار داده است؛ بنابراین در تفریح در این مکان باید مراقب بود.
بهترین زمان بازدید از آبشار آسیاب خرابه
هوای منطقهای که آبشار آسیاب خرابه در آن قرار دارد در سه فصل اول سال هوای خوب و دلچسبی دارد و برای تفریح و سفر به این منطقه بسیار مناسب است. با اینکه گفته میشود این منطقه زمستانهای بسیار سرد و تحملناپذیری دارد اما باید گفت زیباترین زمان دیدن این آبشار در زمستان است که آب آبشار یخ زده و تصویر زیبایی از خود را در معرض دید میگذارد.

آدرس آبشار آسیاب خرابه: تبریز، شهرستان جلفا، 27 کیلومتری هادیشهر
نمایش آبشار آسیاب خرابه روی نقشه
بندر شرفخانه از جاهای دیدنی اطراف تبریز
بندر شرفخانه بزرگترین بندر ساحلی دریاچه ارومیه است که در شبستر قرار دارد. این بندر یکی از جاهای دیدنی تبریز و اطراف آن است. این بندر از طرفی به دریاچه ارومیه منتهی میشود و در اطراف آن کوههای میشو قرار دارند. این بندر دارای امکانات گردشگری مانند هتل پنج ستاره، کمپ ساحلی، قایقرانی حرفهای و تفریحی و غیره بود که متاسفانه در اثر خشکسالی آب بندر کاهش پیدا کرده است. اسکله تال از آثار تاریخی این بندر به شمار میرود که قدمتی صد ساله دارد و در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده است.

آدرس بندر شرفخانه: تبریز، شبستر
بندر رحمانلو از جاهای دیدنی اطراف تبریز
بندر رحمانلو از بنادر زیبای دریای ارومیه به شمار میرود که در شهرستان بسیار زیبای عجبشیر قرار دارد. وجود بندر در روستای رحمانلو باعث رونق گردشگری این منطقه شده است. علاوه بر این بندر بندرهایی مانند بندر قبادلو، بندر زینتلو، بندرهای دانالو نیز در ساحل ارومیه قرار دارند که در 25 کیلومتری شهرستان عجب شیر هستند، میتوانید در کنار بندر رحمانلو از آنها نیز بازدید داشته باشید.
پیست سوارکاری در عجبشیر
در نزدیکی بندر رحمانلو، پیست سوارکاری احداث شده است از امکانات گردشگری این منطقه است. ورزش زیبای سوارکاری که بسیاری از ما علاقهمند به آن هستیم و انجام ان در فضای باز و زیبای بندر بسیار هیجانانگیز است.
از چه مسیری به بندر رحمانلو برویم؟
وارد جاده تبریز-عجبشیر شوید در چهارکیلومتری شهرستان عجبشیر از سمت راست وارد جاده بندر رحمانلو شده و پس از خروج از روستای رحمانلو به سمت چپ بپیچید و به کمک تابلوهای نصب شده در آن منطقه میتوانید به سمت بندر رحمانلو حرکت کرده و وارد آنجا شوید.

آدرس بندر رحمانلو: تبریز، شهرستان عجبشیر، روستای رحمانلو
آبشار گل آخور
آبشار گلآخور از جاهای دیدنی تبریز است که در شهرستان ورزقان قرار دارد. این آبشار در کنار روستایی پلکانی زیبا و سرسبز به نام گلآخور قرار دارد که اسم آبشار نیز از همان گرفته شده است. این آبشار در ۶۰ کیلومتری غرب ورزقان و در روستای گلآخور قرار دارد و ارتفاع آن تقریبا به دوازده متر میرسد. غار طبیعی، امامزاده و چشمههای دیگری نیز در اطراف آن قرار دارد که باعث برجسته شدن این منطقه و جذب گردشگران زیادی شده است.

آدرس آبشار گلآخور: تبریز، شهرستان ورزقان، روستای گلآخور
جاهای دیدنی تبریز در بهار
این همه زیبایی را در چند جمله نمیتوان گنجاند و از جاهای دیدنی تبریز در بهار سخن گفت. بهار تبریز را باید از نزدیک دید، نسیم تازه و خنکش باید روی پوست لمس شود و شاید واقعا یکی از واجبات زندگی هر آدمی بعد از دیدن خانه خدا، مکه، به تبریز آمدن باشد. تبریز در بهار زمین خود را از برف میتکاند و گلها و سبزیهایش سر از برف بیرون میآورند و شهر را زیبا میکنند.
در این فصل زیبای خدا، که طبیعت جان دوباره گرفته و شکفته میشود، به خاطر دمای مناسب هوا میتوان از اکثر جاهای دیدنی تبریز بازدید کرد و خاطرههای لذتبخشی ساخت. برای شناخت بیشتر درباره زیباییهای این شهر همه چیز تمام در فصل بهار، مقاله جاهای دیدنی تبریز در بهار را بخوانید.

جاهای دیدنی تبریز در تابستان
همه ما تابستان را از گرمای طاقتفرسایش میشناسیم و میدانیم در این فصل سفر کردن ممکن است اذیتکننده باشد. اما این فکر درباره شهر تبریز زیاد صدق نمیکند. دمای هوای تبریز در تابستان متعادل بوده و مناسب گشتوگذار است. هوای گرمی دارد اما نه از آن گرمهایی که باعث اذیت شما شود بلکه با یک آب معدنی در دست میتوانید سفر به یاد ماندنی برای خودتان رقم بزنید.
در فصل تابستان نیز اکثر جاهای دیدنی تبریز در خدمت گردشگران عزیز بوده و خود را برای میزبانی درجه یک، از آنها آماده میکند. پیشنهاد میشود از مکانهای سرد و خنک اطراف تبریز دیدن کنید تا متوجه گرمای تابستان نشوید برای مثال:
- آبشار گلآخور
- آبشار آسیابخرابه
- جنگلهای ارسباران
- بندر شرفخانه
- بندر رحمانلو
گزینههای بسیار خوب و دلچسبی هستند و قطعا با بازدید اول آنقدر مبهوت و شیفته این جاهای دیدنی تبریز خواهید شد که به دفعات به تبریز سفر خواهید کرد.

جاهای دیدنی تبریز در پاییز
برویم سر اصل مطلب! اگر آدم گرمایی یا سرمایی هستید بهترین زمان سفر به تبریز برای شما فصل پاییز است چرا که بعد از آبان ماه دمای هوا کم شده و هوای تبریز رو به سردی میرود.
و اما طبیعت تبریز در پاییز، اگر پاییز تبریز را از نزدیک دیده باشید میدانید که میخواهم چه بگویم و اگر ندیدهاید چارهای ندارید جز اینکه سفری به تبریز داشته باشید تا از این قافله عقب نمانید. تبریز شهری است که میتوان خاطرات بسیار زیبا و پرمهری را در این فصل عاشقانه ساخت. در این فصل نیز امکان بازدید از اکثر جاهای دیدنی تبریز وجود دارد، میتوانید به مراکز خرید یا رستورانها مراجعه کنید، به شهربازی یا پارکهای زیبای تبریز بروید و یا از موزهها و خانههای تاریخی دیدن کنید.

جاهای دیدنی تبریز در زمستان
این را دیگر همه میدانند که تبریز زمستانهای سرد و خیابانهای یخبندانی دارد و سفر در این فصل تصمیم مشکلی برایتان خواهد بود چرا که امکان رفتوآمد هوایی یا زمینی به این شهر سخت و خطرناک بوده و امکان گشتوگذار در داخل شهر نیز به علت هوای سردی که دارد سخت است اما به این معنی نیست که اصلا امکان نداشته باشد و شهر تبریز در این فصل تعطیل باشد! اتفاقا زمستانهای شهر تبریز نیز از آن دسته اتفاقاتی است که باید در طول زندگی تجربه کرد و خاطرات آن را نیز به دفتر خاطرات زندگیمان اضافه کنیم. در این فصل گویی که یک پارچه سفید روی شهر انداخته باشی، سرتاسر سفید است و سفید.

در فصل زمستان میتوانید به موزهها و خانههای تاریخی و باستانی این شهر بروید و از آنها بازدید داشته باشید. رستورانها و مراکز خرید نیز از آن دسته انتخابهایی است که فصل نمیشناسند و همیشه آماده خدمترسانی به میهمانان تبریز هستند، پیکنیک داشتن و نشستن در آلاچیقهای پارکها و باغها گزینه مناسبی در زمستان در شهر تبریز نیستند و گاه حجم برف آنقدر زیاد است که این امر تماما غیرممکن میباشد، اما در ائلگلی جشنوارهای تحت عنوان آدم برفی وجود دارد که مردم در این پارک جمع میشوند، از کودکان گرفته تا آدمهای بزرگ همه با شور و هیجان به برف بازی و درست کردن آدم برفی در این باغ مشغول میشوند که شما نیز در سفر به شهر تبریز میتوانید از این جشنواره دیدن کنید و یا حتی خودتان نیز شرکت داشته باشید و لذت درست کردن آدمبرفی را تجربه کنید.
بازدید از جاهای دیدنی تبریز؛ بازدیدی که هیچوقت دوست ندارید تمام شود!
در این مقالهای که با مجله گردشگری یول بیر همراه بودید از جاهای دیدنی تبریز و اطراف آن گرفته تا بهترین زمان سفر به تبریز با شما سخن گفتیم، از این شهر گردشگرپذیری که جاهای دیدنی و تفریحی بسیاری را در دل خود جای داده و در همه فصلها امکانات پذیرایی و میزبانی از مهمانهای عزیزش را دارد. برایتان سفر خوبی را آرزومندیم و مشتاق هستیم تا خاطرات لذتبخش شما از جاهای دیدنی تبریز را بخوانیم، خاطرات زیبای خود از جاهای دیدنی تبریز را در بخش نظرات برای ما بنویسید.
من واقعا فکر نمیکردم جاهای دیدنی تبریز اینقدر زیاد باشه! نهایت میگفتم ۵ ۶ تا جا داشته باشه. ممنون از مقاله بسیار زیبای یول بیر که چنین زیبا وصف کرده جاهای تفریحی و دیدنی تبریز رو. البته متاسفانه ظاهرا رسیدگی کمه و اونطور که دیدم بخش اعظمی از این جاهای دیدنی تا ۱۰ سال دیگه نخواهند بود پس از فرصت استفاده کرده و از جاهای زیبا و دیدنی تبریز دیدن کنید.
بله شهر تبریز و استان آذربایجان شرقی یکی از پرپتانسیل ترین جاها برای مسافرت هست و جاهای دیدنی تبریز از بهترین نقاط ایران برای داشتن لحظات ناب محسوب میشه. حتما توصیه میشه بع این کلانشهر سفر کنید و لذت ببرید
واقعااااا لذت بردم. به این میگن یه مقاله همه چی تموم یول بیری ؛) تو تک تک سطرایی که از جاهای دیدنی تبریز صحبت کردین، گذر تاریخو تو این شهر حس میکردم. چه خوب که اطلاعات کاملی از تاریخچه هر بنا و سرگذشتشون تا امروز داده بودین.
ممنون از دیدگاه خوبت در مورد جاهای دیدنی تبریز. خوشحالیم که مقاله جاهای دیدنی و تفریحی تبریز مورد پسند شما بوده .
تبریز از اون شهرهاست که جا برا گشتن زیاد داره و با یکی دوبار سفر به تبریز نمیشه کل این شهر زیبا رو دید. با خوندن این مقاله تمام خاطرات خوشی که از سفر به تبریز داشتم جلو چشم اومد . ممنون از مقاله زیباتون
خیلی خوشحالیم که مقاله جاهای دیدنی تبریز مورد پسند شما بوده و یاداور خاطرات خوبی برای شما بوده است.
چه قدر عالییییی . مرسی که ادرس و گوگل مپ مکان های دیدنی تبریز رو هم نوشتید.
بله در این مقاله جاهای دیدنی تبریز با نقشه و آدرس دقیق تقدیم شما شده تا یک سفر عالی و بازدید راحت ار جاهای گردشگری و دیدنی تبریز داشته باشید.
از عجایب تبریز این که هر جایی میری برا دیدن اکثرا یه تابلویی میبینی که روش زده مثلا اول برج اتش نشانی
این مورد برام خیلی عجیب بود و وقتی در موردش پرسیدم گفتن که تبریز به شهر اولین ها معروفه و اولین آتش نشانی و قطار شهری و چندین مورد دیگه گفتن که اولین بار تو تبریز بوجود اومده و این در جای خود برای من که زیاد در مورد تبریز اطلاعاتی نداشتم عجیب بود
از مجله یول بیر هم کمال تشکر را بابت این مقاله جامع که با حس شاعرانه خاصی نوشته شده و احساس خواننده را با خود همراه میسازد دارم.
خوشحالیم که تونستیم شمارو با خودمون همراه کنیم. همونقدری که تبریز به شهر اولینها معروفه، جاهای دیدنی تبریز هم به همون نسبت محبوب و معروفن و جذابیت زیادی برای مسافرا دارن.
واسه کسایی که رشته معماری خوندن، گردش تو جاهای دیدنی تبریز ایدههای خیلی خوبی در مورد طراحی قدیمی و کلاسیک بهتون میده. مخصوصا بازار تبریز و خونههای قدیمی که روح آدمو جلا میده و خیلی بهتون کمک میکنه اگه در مورد طراحی های قدیمی کار میکنین.
از سایت خوب یول بیر بابت این مقاله خوب متشکرم
چه ایده خوبی دادین! موافقیم باهاتون که معماری و سبک ساخت خونههای قدیمی این شهر یادآور گذشته و ذوقو هنر معماران تبریزیه. فراموش نکنین که بازدید از این ساختمونای قدیمی رو تو برنامه بازید از جاهای دیدنی تبریز بگنجونین.
تبریز از جمله شهرهای بسیار خوب و دیدنی ایران است که به نظر من به آن صورت که باید معرفی نشده و یکی از بهترین مقاصد گردشگری با تاریخ کهن و غذاهای بسیار لذیذ است که مردم خیلی مهربونی هم دارد.
سفر به تبریز میتونه یکی از اقتصادی ترین سفرها هم باشه چون قیمت هتلها و غذاهای این شهر واقعا مناسبه. من خودم خاطره خوبی از سفر به تبریز دارم و به شما هم سفر به این شهرو پیشنهاد میکنم.
متشکرم از نویسنده مقاله
ممنونیم از حسن نظرتون. درسته و تمامی چیزایی که گفتین خاطره خوشی از سفر به تبریز تو ذهنتون ثبت میکنه؛ پس در اولین فرصت یه برنامه برای دیدن جاهای دیدنی تبریز ترتیب بدین.
من خودم تو سفر کاری که به تبریز داشتم با چند تا از اهالی تبریز که همکارم بودن آشنا شدم و الان دوست هستیم و با هم رفتو آمد داریم. مردم خیلی بامرامی هستن و پشت آدمو خالی نمیکنن.
دو سه روزی که تبریز بودیم، دوستان زحمت کشیدن مارو دعوت میکردن خونشون که از غذاها نگم براتون 😜 خیلی خوشمزه بودن و توصیه میکنم کوفته تبریزی رو حتما امتحان کنین.
متشکرم از سایت یول بیر بابت این مقاله خوبشون. خیلی عالی همه جاهای دیدنی تبریزو معرفی کردن و با دیدن عکسا خاطراتم زنده شد.
بهتون توصیه میکنیم در اولین فرصت مجددا یه سفر به تبریز داشته باشین و همراه دوستان از دیدن جاهای دیدنی تبریز و چشیدن مزه ناب غذاهای تبریزی لذت ببرین.
جاهای دیدنی تبریز فکر میکردم خیلی کم باشه ولی با دیدن این مقاله واقعا کرک و پر واسم نموند و حتما باید برنامه ریزی کنم تا با اکیپ یه سر بیاییم تبریز تا از این جاهای دیدنی تبریز و اطراف استفاده کامل ببریم. ممنون بابت معرفی چنین جاهای خاص و قشنگ
نه اتفاقا جاهای دیدنی تبریز و اطراف این شهر انقدر زیاد و گشتنی هستن که باید حسابی وقت بزارین و برنامهریزی شده عمل کنین تا جایی از قلم نیفته.
باعث افتخار مجله یول بیره که همراهای خوبی مثل شما داره. البته هرچقدر از تبریز و جاهای دیدنی تبریز بگیمو بنویسیم بازم حق مطلب ادا نمیشه و گفتنیای بیشتری برای صحبت هست.