با شنیدن اسم تهران، چه تصویری از این شهر در ذهن شما تداعی میشود؟ آیا تهران را فقط کلانشهری شلوغ میدانید که قطب سیاسی و اقتصادی کشور است؟ باید قبول کنیم تهران صرفا شهری برای مسافرتهای کاری و اداری نیست! این شهر در طول زمانهای مختلف به عنوان پایتخت ایرانزمین، شاهد وقایع تاریخی بسیار مهمی بوده و داستانهای زیادی در دل خود جای داده است. کاخهای سلطنتی و بناهای تاریخی مهمی که سرگذشت باشکوه چندصدساله این مرزوبوم را نشان میدهند، سندی زنده بر اصالت و اهمیت این شهر در طول تاریخ هستند.
مجموعه کاخ سعدآباد به عنوان یکی از زیباترین و ارزشمندترین جاهای دیدنی تهران، همهروزه میزبان بازدیدکنندگان زیادی است. فرقی نمیکند در برنامه سفر به تهران قصد بازدید از این مجموعه چشمنواز تاریخی را دارید یا پایتختنشین و همسایه این کاخ هستید! کاخ سعدآباد یکی از بهترین انتخابها برای گذراندن ساعاتی مملو از آرامش به دور از هیاهوی شهر است. قدم زدن در باغ سلطنتی کاخ زیر سایه درختان چنار و صنوبر سربهفلک کشیده و تماشای تصویر درختان برروی آب رودخانههای زلال و تماشای معماری اعجابانگیز این مجموعه، یکی از جذابترین برنامههای تهرانگردی شما خواهد بود. این کاخ در گذشته متعلق به رضاشاه پهلوی بود و پس از انقلاب به موزه تبدیل شد.
اگر علاقهمند به تاریخچه جاهای دیدنی تهران هستید یا قصد بازدید از کاخهای پایتخت را دارید در ادامه این مطلب از یول بیر با ما همراه باشید تا با معرفی کامل مجموعه کاخ سعدآباد، برنامه بازدید از این گنجینه ارزشمند سلطنتی از تاریخ معاصر ایران را بچینید.
- معرفی مجموعه کاخ سعدآباد؛ دُر سلطنتی پایتخت را بیشتر بشناسیم!
- تاریخچه مجموعه کاخ سعدآباد؛ آنچه بر سعدآباد گذشت
- معماری مجموعه کاخ سعدآباد؛ جلوهگاه ذوق و هنر ایرانی
- بخش های مختلف مجموعه کاخ سعدآباد؛ چند ورق از کتاب مجلل سعدآباد
- آدرس و نقشه مجموعه کاخ سعدآباد
- ساعات بازدید مجموعه کاخ سعدآباد
- هزینه بازدید مجموعه کاخ سعدآباد
- عکس های مجموعه کاخ سعدآباد
- جاهای دیدنی اطراف مجموعه کاخ سعدآباد
- نیمنگاهی به کتاب کهن مجموعه کاخ سعدآباد
معرفی مجموعه کاخ سعدآباد؛ دُر سلطنتی پایتخت را بیشتر بشناسیم!
مجموعه کاخ سعدآباد یادگاری ارزشمند از تاریخ معاصر ایران و یکی از معروفترین و چشمنوازترین جاهای دیدنی تهران است. این بنا زمانی محل اقامت تابستانی شاهان قاجاری و سپس اقامتگاه خانواده پهلوی بود و امروزه یکی از مهمترین بناهای تاریخی کشور به شمار میآید. این مجموعه، کاخها و عمارتهای زیادی در دل خود جای داده که با همراهی طبیعتی زیبا یکی از جذابترین مقاصد گردشگری در ایران بهشمار میآید و سالانه بازدیدکنندگان داخلی و خارجی زیادی را به خود جذب میکند.
کاخ سعدآباد بهدلیل قدمت طولانی و ارزش تاریخی در بین بناهای پایتخت از شهرت بالایی برخوردار است. این کاخ در دامنه البرز، منطقه خوش آبوهوای شمال تهران و مجاورت دربند قرار دارد که وسعت آن به بیش از 100 هکتار میرسد. 18 کاخ در این مجموعه وجود دارند که هرکدام زمانی محل سکونت یکی از افراد خاندان پهلوی بودند و امروزه در قالب موزه، میزبان مراجعهکنندگان هستند.
یکی از دلایل محبوبیت مجموعه سعدآباد، پوشش گیاهی آن است که که علاهبر مجاورت طبیعت زیبای شمال تهران، وجود جنگلهای طبیعی، باغستانها، قناتها، رودخانهها و گلخانههایی است که در مسیر بازدید از این مجموعه شما را همراهی میکنند. درختان چنار این مجموعه قدمتی چند صدساله دارند و طبق آخرین آمار رسمی، باغهای کاخ سعدآباد دارای پوشش چمنی بیش از 11 هکتار هستند و انواع گلها و بوتههای فصلی و غیرفصلی در آن کاشته شدهاند. برای بازدید از این مجموعه نیاز نیست منتظر فصل خاصی باشید چرا که این کاخ در تمام فصول سال چشمنواز و زیباست.
تاریخچه مجموعه کاخ سعدآباد؛ آنچه بر سعدآباد گذشت
قدمت مجموعه کاخ سعدآباد به دوران قاجار میرسد و 4 دوره تاریخی از قاجار تا پس از انقلاب اسلامی ایران را تجربه کرده و شاهد مهمترین اتفاقات تاریخی این سرزمین بوده است. مجموعه سعدآباد در ابتدا محل سکونت تابستانی شاهان قاجاری بود. شاید در کتب تاریخی به چشمتان خورده باشد که شاهان قاجاری به خوشگذرانی مشهور بودند و از اینرو مکانهای ناب و خوش آبوهوا را برای ساخت اقامتگاههای خود انتخاب میکردند. هرچند پادشاهان قاجار فرصت چندانی برای خوشگذرانی در این مجموعه نیافتند؛ اما قدمت قدیمیترین بنای این مجموعه به زمان پادشاهی احمدشاه قاجار میرسد.
این ییلاق تابستانی در زمان ساخت چندان بزرگ نبود؛ اما در زمان پهلوی جانی دوباره گرفت. بعد از کودتای 1299 و تصرف مجموعه سعدآباد توسط خاندان اکبری، این مجموعه دستخوش تغییرات زیادی شد و پس از گسترش، به اقامتگاه رضاخان اختصاص پیدا کرد. به مرور چندین کاخ کوچک و بزرگ با معماریهای مختلف ساخته شدند که هرکدام اقامتگاه یکی از اعضای خانواده پهلوی بود و امروزه وظیفه حفاظت از گنجینههای بهیادگار مانده از آن زمان را برعهده دارند. این مجموعه که زمانی تنها برای ورود خواص بود، پس از انقلاب اسلامی ایران برای بازدید از عموم آزاد شد و تعدادی از بناهای آن نیز در اختیار نهاد ریاست جمهوری هستند.
معماری مجموعه کاخ سعدآباد؛ جلوهگاه ذوق و هنر ایرانی
مجموعه کاخ سعدآباد در شمالیترین قسمت تهران در زمینی به مساحت 300 هکتار واقع شده که 180 هکتار از آن به طبیعت مجموعه که شامل باغات، گلخانهها و قناتها هستند و 110 هکتار نیز به کاخها و عمارتها اختصاص دارد. کاخهای سعدآباد در میان باغی پردرخت و سرسبز قرار دارند. با به قدرت رسیدن خاندان پهلوی، بناهای موجود در مجموعه سعدآباد به دستور رضاخان بازسازی و بناهای جدیدی ساخته شدند. حتی بخشهایی از این مجموعه در زمان به قدرت رسیدن رضاخان خارج از این مجموعه بودند که توسط وی خریداری و به این مجموعه اضافه شدند. سبک طراحی کاخهای این مجموعه ترکیبی چشمنواز از معماری سنتی ایرانی و معماری اروپایی است که در طول سالهای مختلف و به دست هنرمندان و مهندسان برجسته ایرانی و خارجی ساخته شده است.
بخش های مختلف مجموعه کاخ سعدآباد؛ چند ورق از کتاب مجلل سعدآباد
مجموعه کاخ سعدآباد، شامل چندین کاخ مجلل و باشکوه در میان باغی سرسبز و دلگشا است که بهعنوان موزه فعالیت میکنند. معماری بهکاررفته در طراحی کاخها، گچبریهای ظریف و اشیای ارزشمندی همچون فرشهای نفیس، ظروف گرانبها، تابلوهای نقاشی و اشیای زینتی از جمله ویژگیهای زیبا و چشمنواز کاخهای این مجموعه هستند. همچنین باغها، قناتها، رودخانهها و گلخانههای بسیاری در این مجموعه وجود دارند که زیبایی این مجموعه را دوچندان میکنند. در ادامه برجستهترین کاخها و بخشهای مختلف این مجموعه را معرفی خواهیم کرد تا در سفر به تهران به این مجموعه سر زده و سفری به یادماندنی را برای خود رقم بزنید.
کاخ سفید؛ مرواریدی در مجموعه کاخ سعدآباد
موزه ملت یا کاخ سفید اقامتگاه تابستانی محمدرضا پهلوی و همسرش بود. همچنین به امور اداری و تشریفاتی عهد پهلوی نیز اختصاص داشت. این کاخ که بزرگترین بنای مجموعه کاخ سعدآباد است بهدلیل رنگ سفید نمای آن، به کاخ سفید شهرت دارد. اتاق بیلیارد، اتاق استراحت نیمروزی، اتاق نشیمن، اتاقهای انتظار، تالارهای پذیرایی و دفترکار محمدرضا پهلوی از بخشهای مختلف این کاخ هستند. دو تندیس در روبهروی این کاخ قرار دارند. مجسمه آرش کمانگیر و مجسمه چکمهای که در ابتدا تندیس کاملی از رضاشاه بود و در جریان انقلاب اسلامی تخریب شد و بهعنوان تنها مجسمه بازمانده از شاهان پهلوی در این مجموعه نگهداری میشود.
موزه هنر ملل مجموعه کاخ سعدآباد
قسمت زیرزمین کاخ سفید که در اصل گلخانه کاخ بود به دستور فرح پهلوی و با آثاری که از سراسر جهان خریداری کرده یا به وی اهدا شده بود به موزه هنر اختصاصی تبدیل شد و پس از پیروزی انقلاب اسلامی، به موزه هنر ملل تغییر نام داد. این موزه شامل آثار ارزشمندی است که در 5 بخش مختلف شامل تمدنهای پیش از اسلام، دوره اسلامی، هنرآفریقای سیاه، هند، خاوردور، مایاها و آثار هنر معاصر ایران و جهان خلاصه میشود.
کاخ سبز؛ نگین زمردی مجموعه کاخ سعدآباد
کاخ سبز که در گذشته کاخ شهوند نام داشت متعلق به رضاشاه پهلوی بود. این کاخ در ابتدا بنایی نیمهتمام بود که توسط وی خریداری شد و کاخ کنونی را در 2 طبقه با تلاش هنرمندان و معماران برجسته ایرانی بنا کرد که بهدلیل استفاده از سنگهای سبز کمیاب و سنگهای مرمر، به قصر سنگی یا کاخ مرمر نیز معروف است. ذوق و هنر ایرانی به خوبی در این مجموعه دیده میشود. هماهنگ بودن نقش وسط فرش با طرح سقف، دستگیرههای برنزی کندهکاریشده و فرشهای نفیس دستباف ایرانی چند نمونه از ویژگیهای هنری این کاخ هستند. تالار غذاخوری مجلل با میز و صندلیهای کندهکاری شده و ظروف نفیس چینی و نقره ایتالیایی که مخصوص پذیرایی تشریفاتی میهمانان بود، تالار آینه و دفترکار رضاشاه که روی تمام آینهها با گلهای گچی چشمنواز تزیین شده، از زیباترین بخشهای کاخ سبز هستند.
موزه آب مجموعه کاخ سعدآباد
موزه آب در بخش مرکزی مجموعه کاخ سعدآباد و در نزدیکی کاخ سبز قرار دارد که در دو بخش اصلی و فرعی ساخته شده است. بخش فرعی دفتر مخصوص محمدرضا پهلوی بود که برای پذیرایی از مقامات درباری و مراجعین شاه استفاده میشد. این موزه با هدف معرفی سوابق و آثار تاریخی و فنی مهندسی آب کشور و نمایش پیشرفت کشور در شاخههای مختلف مهندسی آب پس از انقلاب اسلامی تاسیس شد که با 4 گالری در ساختمان اصلی و 1 گالری در ساختمان فرعی میزبان بازدیدکنندگان است. اسناد و مدارک مربوط به آب، ابزار مربوط به مهندسی آب و تندیسهایی از دانشمندان آبشناس در این موزه به نمایش گذاشته شدهاند.
موزه استاد بهزاد؛ کاخ ولیعهدی مجموعه کاخ سعدآباد
موزه مینیاتور استاد حسین بهزاد، استاد برجسته نقاشی در ایران و جهان در محل کاخ کرباس بنا شده است که محل کار و استراحتگاه رضاشاه بود. این موزه پس از بازسازی در سال 1373 بهمناسبت صدمین سالگرد تولد استاد بهزاد افتتاح شد و اکنون در 5 گالری بهعنوان نمایشگاه و آموزشگاه به فعالیت خود ادامه میدهد.
موزه برادران امیدوار؛ سفرنامه مجموعه کاخ سعدآباد
موزه برادران امیدوار در اصل کالسکهخانه و استراحتگاه درشکهچیها بوده که اکنون بهعنوان نخسین موزه انسانشناسی ایران فعالیت میکند. ساختمان این موزه شامل 4 اتاق با نمای آجری قرمز و گچ بریهای چشمنواز متعلق به دوران قاجار است که پس از بازسازی در هفته جهانگردی سال 1382 افتتاح شد. آثار این موزه کلکسیون سفر ده ساله عیسی و عبدالله امیدوار، جهانگردان معاصر ایرانی است.
موزه چهرههای ماندگار مجموعه کاخ سعدآباد
این موزه در محل کاخ ملکه توران امیرسلیمانی، سومین همسر رضاشاه، واقع شده است. این مجموعه در اصل دو عمارت اندرونی و بیرونی یک باغ بودهاند که ملکه در عمارت درونی و خدمتکاران در عمارت بیرونی زندگی میکردند. پس از پیروزی انقلاب اسلامی، اهمیت به فرهنگ و هنر ایرانی موجب تبدیل این عمارت به موزه چهرههای ماندگار شد. تندیس دانشمندان و مفاخر ایرانی، تصاویر و کاشیهای برجسته هنری بیش از 200 شخصیت علمی، ادبی، فرهنگی و هنری در محوطهای دلانگیز با همراهی درختان سربهفلک کشیده و رودخانه دربند ازجمله جاذبههای دیدنی این مجموعه به شمار میآیند.
موزه ظروف سلطنتی مجموعه کاخ سعدآباد
محل این موزه متعلق به اشرف پهلوی خواهر دوقلو شاه بود. نمای خارجی این کاخ در ابتدا از سنگ تیشهای بود؛ اما به دستور اشرف پهلوی بازسازی و با سنگهای مرمر گرانبها پوشیده شد. در حال حاضر بیش از 500 قطعه ظروف و اشیای تزیینی در 5 سالن و 2 طبقه به نمایش درآمدهاند که متعلق به دوران قاجار، پهلوی اول و دوم و ظروف اهدایی در مناسبتهای مختلف به خاندان پهلوی است.
موزه نظامی مجموعه کاخ سعدآباد
ساختمان این موزه به دستور رضاشاه برای تاجالملوک، دومین همسر وی، بنا شده بود که بعدها بازسازی و به شهرام، پسر بزرگ اشرف پهلوی اهدا شد و از اینرو به کاخ شهام شهرت داشت. این ساختمان پس از پیروزی انقلاب اسلامی به موزه نظامی تبدیل شد. هدف از ایجاد این موزه نمایش ابزار و سلاحهای جنگی جهت بازدید مقامات داخلی و خارجی و آشنایی نسل جوان با نحوه ساخت و تزیینات ابزار جنگی بود. در بخشهای مختلف این موزه مانند سالن پوشاک دورههای مختلف ارتش ایران، سالن سلاحهای سبک و سنگین، سالن سلاحهای سرد، سالن مدال و نشانهای ارتش و بیش از 100 قبضه سلاح گرم نگهداری میشود. همچنین سلاحهای هدیه شده به محمدرضا پهلوی نیز در این موزه وجود دارند.
موزه هنرهای زیبا مجموعه کاخ سعدآباد
یکی از زیباترین کاخهای مجموعه سعدآباد که چشمانداز بسیار زیبایی دارد و بهدلیل استفاده از سنگهای مرمر سیاه در نمای این کاخ، به کاخ اسود یا کاخ سیاه معروف است در قالب موزه هنرهای زیبا به فعالیت خود ادامه میدهد. ساختمان موزه هنرهای زیبا در مجموعه کاخ سعدآباد در سه طبقه، تندیسها و تابلوهای نقاشی ارزشمندی را به نمایش گذاشته است. در طبقه اول آثار ارزشمند نقاشان دوران صفوی، زندیه، قاجار و دورهی معاصر و در طبقه دوم آثار هنرمندان بزرگ ایرانی از دورهی صفویه تا قاجار توجه بازدیدکنندگان را به خود جلب میکند. برگزیده آثارکمالالملک، مجسمه مرد بالدار، آثار سهراب سپهری، آثار سالوادور دالی، میز کاشیکاری معرق از جمله آثار نفیس این موزه هستند.
موزه نگارستان مجموعه کاخ سعدآباد
محل این موزه متعلق به فرح پهلوی بود که در شمالیترین قسمت مجموعه کاخ سعدآباد قرار دارد. معماری منحصربهفرد و زیبای این کاخ و وجود آثار هنری نفیس و ارزشمند از هنرمندان برجسته ایرانی، این بنا را به یکی از چشمنواز ترین کاخهای سعدآباد تبدیل کرده است. این موزه بهعنوان نمایشگاه پوشاک سنتی و طراحی لباس افتتاح شد و میزبان نمایشگاههای مختلف هنری است.
موزه اتومبیلهای سلطنتی، موزه خط و کتابت میرعماد، موزه پوشاک سلطنتی، موزه استاد فرشچیان، موزه آشپزخانه سلطنتی، موزه مینیاتور استاد آبکار، موزه مردمشناسی و موزه آلبومها سلطنتی و اسناد از دیگر کاخ موزههای ارزشمند تاریخی مجموعه کاخ سعدآباد هستند که یادگار ارزشمندی از تاریخ پر فرازونشیب این مرزوبوم را نمایش میدهند. کاخ بهمن، کاخ اختصاصی، کاخ ملکه مادر کاخ فریده دیبا نیز در اختیار نهاد ریاست جمهوری هستند. علاوهبر کاخ موزههای تاریخی کهن، سه رستوران و کافیشاپ در مجموعه سعدآباد وجود دارد. مجموعه ورزشی سعدآباد شامل سالن تنیس و بیلیارد و زمین ورزشی نیز به فعالیت خود در این مجموعه ادامه میدهند. مرکز موسیقی خلاق سعدآباد، مرکز هنرهای تجسمی، کارگاه مرمت و مرکز هنری ایوان عطار نیز از بخشهای جذاب و دیدنی سعدآباد هستند.
قنات های مجموعه کاخ سعدآباد
برای آبیاری باغهای مجموعه کاخ سعدآباد تا مدتها از آب رودخانه دربند استفاده میشد؛ اما به دلیل وسعت باغ و حجم بالای گیاهان و درختان، آب این رودخانه کافی نبود. بههمین دلیل چند رشته قنات دیگر نیز احداث شد تا در کنار قناتهای قدیمی، آب مورد نیاز درختان و گیاهان سعدآباد را تامین کنند. اهمیت نقش قناتها برای حفظ طراوات و شادابی درختان باغ این مجموعه پهناور غیرقابل انکار است. قناتهای آبنما، جعفرآباد، جوادیه، قوامالدوله، گلخانه و قناتهای دفترمخصوص، کاخ سفید، کاخ سبز، کاخ شمس و هراش آب در مجموعه سعدآباد حفظ طراوت و زندگی گیاهان را برعهده دارند.
باغ و گلخانه های مجموعه کاخ سعدآباد
نخستین چیزی که در بدو ورود به مجموعه سعدآباد توجه بازدیدکنندگان را به خود جلب میکند، باغ و محوطه چشمنواز آن است. درختان کهنسال سربهفلک کشیده با گونههای مختلف گیاهی و جانوری کمیاب ازجمله جاذبههای طبیعی این مجموعه بهشمار میآیند که ساعتها بدون خستگی میتوانید از قدم زدن در آن لذت ببرید. بیش از 200 گونه گیاهی از انواع درختها، درختچهها، گلها و گیاهان زینتی در کاخ سعدآباد ثبت شدهاند که قدمت برخی به بیش از 100 سال میرسد.
پوشش گیاهی مجموعه سعدآباد در نوع خود خاص و بینظیر است. آبیاری و نور کافی این مجموعه، محیط مناسبی برای رشد گیاهان فراهم کرده است. همچنین در دوران پهلوی واردات گل و گیاهان از کشورهای دیگر آغاز شده بود که پوشش گیاهی نادری در این مجموعه ایجاد کرده است.
گلخانههای مجموعه کاخ سعدآباد نیز با مدیریت و سرپرستی علمی و تخصصی اداره میشوند و مجموعه کمیابی از انواع گیاهان را برای بازدید مراجعهکنندگان به نمایش گذاشتهاند. گلخانههای موز (موزستان)، استرلتزیا (پرنده بهشتی)، میخک، بنفشه آفریقایی، گلاله، ماهونیا و گلخانه باغ ایرانی سالهاست که به پرورش گیاهان و گلهای کمیاب، انواع گیاهان آپارتمانی، گلهای فصلی و گیاهان فضای سبز میپردازند.
آدرس و نقشه مجموعه کاخ سعدآباد
مجموعه کاخ سعدآباد دربهای مختلفی برای ورود دارد. دربهای ورودی سعدآباد شامل دروازه جعفرآباد، دروازه رودخانه، دروازه زعفرانیه، دروازه نظامیه که محل عبورومرور رضاشاه بود و دروازه خیابان دربند است. ازبین اینها درب میدان دربند و درب زعفرانیه برای ورود عموم بازدیدکنندگان در دسترس هستند.
آدرس کاخ سعدآباد از درب زعفرانیه: خیابان ولیعصر، خیابان شهید فلاحی (زعفرانیه)، انتها خیابان شهید کمال طاهری
آدرس کاخ سعدآباد از درب دربند: میدان تجریش، خیابان شهید جعفری، ضلع جنوبی میدان دربند
آدرس کاخ سعدآباد: تهران، خیابان ولیعصر، خیابان شهید فلاحی، انتهای خیابان شهید کمال طاهری (مشاهده مجموعه کاخ سعدآباد تهران روی نقشه)
ساعات بازدید مجموعه کاخ سعدآباد
مجموعه کاخ سعدآباد همهروزه در نیمه اول سال از ساعت 9 تا 19 و در نیمه دوم سال از ساعت 8:30 تا 17 به غیراز تعطیلهای رسمی میزبان بازدیدکنندگان است. در بازدید از مجموعه سعدآباد بهخاطر داشته باشید بههمراه داشتن سهپایه دوربین عکاسی، حیوانات خانگی، دوچرخه یا اسکوتر، زیرانداز، فلاکس و هرگونه تجهیزات برای برپایی تولد و گرفتن عکسهای حرفهای یا آتلیهای ممنوع است. برای اطلاعات بیشتر میتوانید با شماره تماس 9-22752031 (021) در ارتباط باشید.
هزینه بازدید مجموعه کاخ سعدآباد
برای خرید بلیط ورودی و کاخموزههای مجموعه سعدآباد بهیاد داشته باشید که حتما کارت بانکی داشته باشید؛ زیرا امکان خرید نقدی بلیط وجود ندارد. هزینه ورودی مجموعه برای مراجعهکنندگان ایرانی 5000 تومان است. حتی اگر قصد مراجعه به کافه یا رستوران مجموعه سعدآباد را دارید، باید هزینه بلیط ورودی را پرداخت کنید. هزینه تهیه بلیط کاخ موزههای دیگر نیز جداگانه محسوب میشود و برای بازدیدکنندگان داخلی بین 4000 تا 5000 تومان است. بازدیدهای گروهی دانشآموزان و دانشجویان به همراه سرپرست، بازنشستگان، افراد تحت پوشش کمیته امام خمینی و سازمان بهزیستی، آزادگان، خانواده محترم شهدا و بسیجیها به غیر از تعطیلات نوروز و آخرهفتهها میتوانند بلیط نیمبها تهیه کنند.
عکس های مجموعه کاخ سعدآباد
در ادامه با قرار دادن تصاویری زیبا و جذاب از کاخ سعدآباد تهران شما را با زیباییهای این مجموعه آشنا خواهیم کرد.
جاهای دیدنی اطراف مجموعه کاخ سعدآباد
کاخ سعدآباد بهتنهایی یک مجموعه وسیع تاریخی است که برای بازدید از تمام بخشهای آن شاید یک روز کامل کافی نباشد؛ اما اگر برای گذر کوتاهی به این مجموعه برنامهریزی کردهاید میتوانید به جاهای دیدنی تهران در نزدیکی سعدآباد سر بزنید. در ادامه چند نمونه از جاهای دیدنی نزدیک مجموعه سعدآباد را معرفی میکنیم.
موزه دکتر محمود حسابی
دکتر حسابی به عنوان یکی از برجستهترین شخصیتهای علمی کشور، افتخارات زیادی در کارنامه خود ثبت کرده است. پس از مرگ وی، طبقه سوم خانه ایشان که در نزدیکی میدان تجریش واقع شده به همراه وسایل شخصی، مدارک علمی و تحصیلی، نشانها، تقدیرنامهها، عکسهای قدیمی و نوشتهها تبدیل به موزه و پذیرای بازدید عموم شد.
آدرس موزه دکتر حسابی: خیابان تجریش، خیابان مقصودبیک (دربندی)، چهارراه حسابی، خیابان حسابی، شماره 47 (مشاهده موزه دکتر حسابی روی نقشه)
پارک جمشیدیه
تفرجگاهی دلانگیز و تماشایی در شمال تهران با درختان کهنسال سربهفلک کشیده که بهدور از آلودگی هوا پایتخت در محیطی لطیف، میتوانید از انتقال هوای پاک و ناب این بوستان به ریههایتان لذت ببرید. فضای جنگلی و باصفای پارک جمشیدیه با قرارگیری آبشار، رودخانه و کوه برای کوهنوردی و صعود به کلکچال یکی از بهترین و بهیادماندنیترین خاطرات تهرانگردی شما خواهد بود.
آدرس پارک جمشیدیه تهران: انتهای خیابان شهید باهنر (نیاوران)، انتهای خیابان فیضیه و امیدوار (مشاهده پارک جمشیدیه روی نقشه)
بام تهران
بام تهران یکی دیگر از جاهای دیدنی تهران در نزدیکی مجموعه کاخ سعدآباد بوده و با امکانات رفاهی و تفریحی ویژهاش همواره مورد توجه مسافران و پایتختنشینان است. یکی از نقاط قوت بام تهران وجود میدیباسهای برقی برای طی کردن مسیر قسمت پایینی تا قسمت اصلی و بالایی بام است. رستورانهای متنوع، زیپ لاین و سورتمه از دیگر امکانات تفریحی بام تهران بهشمار میآیند.
آدرس بام تهران: بزرگراه شهید چمران، خیابان یمن، انتهای خیابان ولنجک (مشاهده بام تهران روی نقشه)
میدان و بازار تجریش
میدان تجریش در قسمت شمالی تهران واقع شده که از جنوب به خیابان ولیعصر و از شمال به دربند منتهی میشود. آبوهوای دلپذیر و نزدیکی به کوههای دربند و درکه این میدان را به یکی از مناطق گردشپذیر پایتخت تبدیل کرده است. همچنین این میدان یکی از مراکز تجاری تهران بهشمار میآید که شاهد وقایع تاریخی مهمی بوده است. بازار تجریش با معماری سنتی و اسلامی و فضای سرپوشیده میزبان مراجعهکنندگان زیادی است که به قصد خرید یا بازدید به این منطقه سر میزنند. وجود امامزاده صالح (ع) نیز بهعنوان قطب معنوی خیابان تجریش یکی از باصفاترین امامزادههای پایتخت بوده و میتوانید ساعاتی را برای خلوت با خالق خود انتخاب کنید.
آدرس میدان و بازار تجریش: تهران، میدان تجریش (مشاهده بازار تجریش روی نقشه)
اگر سری به دستهبندی شهر تهران یول بیر بزنید، میتوانید با تمام جاهای دیدنی و جذاب این شهر بزرگ آشنا شده و یک برنامه جذاب برای سفر خود داشته باشید.
نیمنگاهی به کتاب کهن مجموعه کاخ سعدآباد
کاخ سعدآباد یکی از ارزشمندترین و غنیترین کاخهای پایتخت و کشور محسوب میشود که موزههای زیادی در دل خود جای داده است. این موزهها که اشیای ارزشمند زیادی از نیاکانمان بهیادگار بردهاند روزگاری متعلق به اعضای خاندان پهلوی بودند که پس از به قدرت رسیدن خاندان پهلوی گسترش یافتند. قدمت مجموعه سعدآباد به زمان سلطنت قاجار برمیگردد که برای ییلاق تابستانی شاهان قجری ساخته شده بود.
قدیمیترین بنای این مجموعه مربوط به سلطنت احمدشاه قاجار و جدیدترین کاخ آن نیز کاخ لیلا پهلوی است که کوچکترین دختر محمدرضا پهلوی بود و امروزه، موزه آبکار نام گرفته است. محوطه کاخ با باغی سرسبز و پوشش گیاهی کمیاب که با آبیاری قناتهای موجود به حیات شاداب خود ادامه میدهند، برای قدم زدن و گذراندن ساعاتی بهدور از شلوغی شهر انتخاب مناسبی هستند. در این مطلب از مجله گردشگری یول بیر با معرفی بخشهای مختلف مجموعه کاخ سعدآباد و معرفی جاذبههای طبیعی و تاریخی این مجموعه کهن ارزشمند، بازدید دلچسبی برایتان آرزومندیم.