مسلما در میان زیباترین جاهای دیدنی اصفهان، نام هشت بهشت اصفهان نیز به چشم میخورد. معماری چشمنواز این عمارت که مانند جواهری درمیان باغ بلبل قرار گرفته، گردشگران را شیفته خود میکند. اگر قصد سفر به اصفهان را دارید، یول بیر به شما پیشنهاد میکند که حتما از این کوشک باشکوه، هشت بهشت بازدید کنید. در ادامه با ما همراه باشید تا به طور کاملی با تاریخچه، معماری، آدرس و نقشه، ساعات بازدید و هزینه بازدید از این شاهکار معماری آشنا شوید.
معرفی هشت بهشت اصفهان
هشت بهشت اصفهان، یک کوشک تاریخی در قلب اصفهان است که در میان پارک وسیعی قرار دارد. تاریخ ساخت این عمارت، به سال 1048 هجری خورشیدی و به دوران حکمرانی شاه سلیمان صفوی باز میگردد. این کاخ که از سبک معماری اصفهانی بهره برده، به نامهای هشت در بهشت و هشت به هشت نیز شناخته میشود.
در دوره صفویه و در منطقه چهارباغ اصفهان، کاخهای متعددی وجود داشت که از میان آنها تنها عمارت هشت بهشت اصفهان به یادگار مانده است؛ کاخی که معماری و تزئینات ویژه آن، بینندگان را غرق در شگفتی و حیرت میسازد. این کاخ با زیباییهای چشمنواز خود توانسته لقب زیباترین کاخ عالم را از آن خود کند.
گردشگرانی که در زمان صفویه اجازه ورود و بازدید از این کاخ را پیدا میکردند، آن را برترین بنای دنیا میدانستند و از آن با عبارت فرحانگیزتر از مجللترین کاخهای ممالک اروپایی یاد میکردند.
تاریخچه هشت بهشت اصفهان
همانطور که پیشتر اشاره کردیم، عمارت هشت بهشت اصفهان در زمان حکومت شاه سلیمان صفوی ساخته شد. این عمارت در میان باغ وسیعی به نام باغ هشت بهشت یا باغ بلبل قرار دارد و خودش جزئی از باغ بزرگتری به نام نقش جهان محسوب میشود.
برخی از پژوهشگران و تاریخدانان درمورد علت ساخت این عمارت نوشتهاند که شاه سلیمان، کاخ هشت بهشت را برای اقامت هشت تن از سوگلیهای حرم ساخته که 4 نفر از آنان در طبقه همکف و 4 نفر دیگر را در طبقه اول مستقر کرده بود. اگر میخواهید اطلاعات دقیقی درباره اینکه کاخ هشت بهشت در زمان شاه سلیمان به چه شکلی بوده است، باید به سفرنامههای سیاحان آن زمان سری بزنید. یکی از معروفترین این سیاحان، ژان شاردن فرانسوی است که در زمان شاه عباس دوم و شاه سلیمان به این شهر سفر کرده بود.
معماری هشت بهشت اصفهان
کاخ هشت بهشت با طول و عرض 30 و 35/26 متر، از سطح مجاور باغ خود 2 متر بلندتر است و به کمک دو پلکان 10 پلهای از زمین جدا میشود. سپس ایوانی با دو ستون چوبی بلند مشاهده میشود که با ورودیهایی به سرسرای مرکزی ارتباط پیدا میکند. طاق این سرسرا به یک نورگیر گنبدی با هشت پنجره از جنس چوب منتهی میشود. در میان سرسرا حوضی هشتضلعی قرار گرفته که 30/3 متر قطر دارد و دارای فواره است. درهای اطراف این سرسرا به اتاقهای هشت ضلعیای راه مییابند که به پذیرایی از بانوان اختصاص داشته است.
ایوان اصلی هشت بهشت اصفهان روبه شمال قصر و هشت ضلعی است و دو ستون بلند از چوب سرو دارد. سقف این ایوان از تزئینات زیادی برخوردار است و دیوارهای داخلی عمارت هم با آینهکاری، طلاکاری، شیشهکاری، نقاشی و اشکال پرندگان مختلف و گلهای رنگارنگ مزین شدهاند. در این سرسرا دو تابلو نقاشی بزرگ مشاهده میشود که فتحعلیشاه و چند نفر از فرزندانش که در اطراف او قرار گرفتهاند را به تصویر میکشد. پایهبنای این عمارت منحصربهفرد از مرمرهای زیبای تبریز ساخته شده است.
اتاقهای طبقه اول کاخ هشت بهشت، در چهار گوشه عمارت تزییناتی از نقاشی و گچبری دارند. رواقها، طاقها، اتاقها و پنجرههای طبقه دوم نیز به زیبایی این مجموعه میافزایند. این طبقه به راهروها و اتاقهای متعددی تقسیم شده که هریک زیبایی و تزئینات خاص خود را دارد.
سراسر سقف هشت بهشت اصفهان را موزاییکهای اعلا پوشانده و دالانها و غلامگردشهای بسیار زیبا و هماهنگی آنها را احاطه کردهاند. مهمترین نکته معماری این عمارت، ارتباطی است که میان فضاها و قسمتهای مختلف آن تشکیل شده است. این ارتباط باعث میشود تا این عمارت در عین گوناگونی و تنوع و تعدد فضا، از وحدت قابل توجهی برخوردار شود.
قسمتهای خارجی اطراف کاخ هشت بهشت، با سنگهای سختی پوشیده شده و در وسط این قسمت، آبروی کوچکی برای جریان اضافات آبهای حوضهای خارج و داخل عمارت طراحی شده است. آب از این مجرا به داخل دو آبنمای بزرگ به طول 50 متر و عرض 8 متر میریزد که در مقابل ایوانهای شرقی و غربی عمارت قرار دارد.
محوطه عمارت با چنارهای بلندی محصور شده و باغچههای گل آن را زینت میدهند. گلهای داخل باغچه بیشتر از نوع رز و یاسمن هستند. خیابان غربی کاخ با سردر بزرگی به خیابان چهارباغ و خیابان شمالی به قصر چهل ستون میرسد.
آدرس و نقشه هشت بهشت اصفهان
هشت بهشت اصفهان، یکی از در دسترسترین جاهای دیدنی اصفهان است که با استفاده از تمامی وسایل نقلیه موجود در این شهر میتوانید به این عمارت برسید. برای مثال، میتوانید در ایستگاه مترو امام حسین پیاده شوید و 500 متر تا رسیدن به هشت بهشت پیادهروی کنید. و یا از طریق اتوبوس که ایستگاه اتوبوس باغ گلدسته تنها 100 متر با این کاخ فاصله دارد.
متاسفانه امکان رانندگی در خیابان چهارباغ عباسی وجودد ندارد. اگر شما با خودروی شخصیتان به اصفهان سفر کردهاید، باید از ضلع شرقی باغ، یعنی خیابان گلدسته وارد باغ هشت بهشت اصفهان شده و ماشین خود را در همان حوالی پارک کنید.
آدرس کاخ هشت بهشت اصفهان: اصفهان، خیابان باغ گلدسته، پارک شهید رجایی (مشاهده عمارت هشت بهشت بر روی نقشه)
ساعات بازدید هشت بهشت اصفهان
شما میتوانید در هر ساعتی از شبانه روز از پارک شهید رجایی بازدید کنید. در این پارک شما نمای بیرونی عمارت را مشاهده میکنید اما برای بازدید از فضای داخلی کاخ هشت بهشت، از ساعت 9 صبح تا 5 عصر فرصت دارید که وارد عمارت شده و از زیباییهای آن بهرهمند شوید.
هزینه بازدید هشت بهشت اصفهان
برای ورود و بازدید از هشت بهشت اصفهان، نیاز به پرداخت ورودی دارید؛ هزینه بازدید از این عمارت تاریخی، برای گردشگران ایرانی فقط 5 هزار تومان است و گردشگران اتباع خارجی باید هزینه بیشتر و مبلغ 30 هزار تومان برای بازدید پرداخت نمایند.
عکسهای هشت بهشت اصفهان
و اما میخواهیم در این بخش از مقاله به تماشای چندین عکس زیبا از کاخ هشت بهشت اصفهان بنشینیم و شاهد جذابیتهای بیمثال آن باشیم.
جاهای دیدنی اطراف هشت بهشت اصفهان
علاوه بر اینکه دسترسی به کاخ هشت بهشت بسیار آسان است، در نزدیکی سایر جاهای دیدنی اصفهان قرار دارد و شما میتوانید در مدت زمان اندکی از مکانهای مختلف گردشگری بازدید کنید. برای مثال، میتوانید با یک ربع پیادهروی کردن از سی و سه پل به هشت بهشت برسید.
سی و سه پل اصفهان؛ شاهکار صنعت پلسازی ایران
سی و سه پل که با نامهای دیگری همچون پل الله وردیخان، پل جلفا، پل چهل چشمه و پل شاه عباسی نیز شناخته میشود، در نزدیکی کاخ هشت بهشت اصفهان قرار دارد. این پل بر روی زاینده رود بنا شده و از 295 متر طول، 14 متر عرض و 33 دهانه برخوردار است. سی و سه پل در لیست پلهای شاهکار صنعت پلسازی ایران و جهان قرار دارد و یازدید از ان خالی از لطف نیست.
آدرس سی و سه پل: اصفهان، میدان انقلاب، خیابان چهارباغ (مشاهده ادرس سی و سه پل روی نقشه)
میدان نقش جهان؛ منقشترین میدان اصفهان
یکی از نزدیکترین مکانها به هشت بهشت، میدان نقش جهان در خیابان استانداری است. در نقش جهان علاوه بر استفاده از امکانات تفریحی این مکان، میتوانید از کاخ عالی قاپو، مسجد جامع امام اصفهان و مسجد شیخ لطف الله نیز بازدید کنید. به عبارتی، با یک تیر چند نشان میزنید و میتوانید در طی یک روز از همه این مکانها بازدید کنید.
آدرس میدان نقش جهان: اصفهان، خیابان استانداری (مشاهده ادرس میدان نقش جهان پل روی نقشه)
هشت بهشت اصفهان
اصفهان، جاهای دیدنی بسیاری دارد که میتوانید روزها و هفتهها در این شهر به گشتوگذار بپردازید و از دیدن و گشتن در این شهر خسته نشوید؛ جاهایی که آوازه آنها در همه جهان پیچیده و همه این شهر را به خوبی و زیبایی میشناسند و در هر فرصت آزاد برای سفر به این شهر زیباییها برنامهریزی میکنند. در میان همه این جاذبهها، مجله گردشگری یول بیر هشت بهشت اصفهان را برایتان به طور کامل معرفی کرد، امید است گردش خوبی را در این کاخ باشکوه تجربه کنید و خاطرات خوب و به یادماندنی را برای خود رقم بزنید.