موزه تاریخ طبیعی اصفهان، مکانی حیرتانگیز برای آشنایی با شگفتیها و عجایب آفرینش به شمار میرود. اصفهان، موزه تاریخ و فرهنگ ایران مملو از آثار قدیمی و دیدنیهای جهان خلقت است. در دل نصف جهان، موزه تاریخ طبیعی با بخشها و گونههای مختلف جانوری، گیاهی، علوم و جغرافیا همواره زبانزد عام و خاص است.
موزه تالار تیموری اصفهان، نبوغ و استعدادی دیگر از ایرانیان را به رخ همه میکشد. آثار طبیعی که به همت یک استاد برجسته و ماهر در دراز مدت از بخشهای مختلف جهان گردآوری شده است. اشیا هنری و حیرتآور با معماری سنتی و دستاوردهای استاد زبردست ایرانی آمیخته شده، فضایی جذاب و رویایی در موزه تاریخ طبیعی خلق کرده است. با موزهگردی یول بیر همراه باشید تا گوشهای از زیبایی نصف جهان را شناخته و اطلاعاتی از طبیعت و حیات وحش باستانی در کارنامه گردشگری خود ثبت کنید.
معرفی موزه تاریخ طبیعی اصفهان
موزه تاریخی طبیعی اصفهان، در بنایی قدیمی متعلق به دوره تیموریان واقع شده به همین دلیل به موزه تالار تیموری نیز معروف است. این موزه تاریخی در سال 1367 با تلاش و مجاهدت دکتر جعفریان، استاد سرشناس و بزرگوار اصفهان دایر شد. استاد جعفریان 37 سال از عمر باعزت خود را در راه موزه تارخ طبیعی داده و آثار باشکوه و خیره کننده از سرتاسر جهان در زمینههای علمی، گیاهی و جانوری گردآوری کرده است.
موزه تالار تیموری اصفهان، جز ارزشهای ملی کشور محسوب میشود و هدف اصلی آن بالابردن دانش و اطلاعات هموطنان از شگفتیهای آفرینش، جلوگیری از تخریب میراث باارزش کشور و جذب توریست میباشد.
تاریخچه موزه تاریخ طبیعی اصفهان
موزه تاریخ طبیعی اصفهان دارای سالنهای متعددی است که ورود به هرکدام دریچه و روزنهای از خلقت جهان آفرینش را باز میکند. موزه دایناسورهای اصفهان، در بنایی مربوط به دوره تیموریان در سال 1367 افتتاح شد. تالار تیموری با نام قدیمی عمارت چهار حوض نیز مشهور است. طرح کاربری گذشته آن دارالحکومه و ساختمان دیوانی بوده، امروزه به عنوان طرح کاربری موزه مورد استفاده قرار میگیرد.
حیرتانگیزترین آثار آن فسیلهایی از دوران باستان، صدفهای زیبا و شگفتانگیز اقیانوس اطلس و کبیر همچنین اسفنجهایی برچیده از استرالیا است. در سال 1348 جز آثار ملی ایران به ثبت رسید و یکی از جاذبههای پرشور کشور به حساب میآید.
معماری موزه تاریخ طبیعی
بر اساس سبک معماری موزه تاریخ طبیعی، میتوان به قدمت و عظمت وصف نشدنی آن پی برد. قدمت موزه تالار تیموری اصفهان، به دوره تیموریان باز میگردد. در قرن نهم هجری به دستور تیمور لنگ این بنای تاریخی در نزدیکی میدان نقش جهان ساخته شد و علاقه وی به هنر و تاریخ را نشان میدهد. در عمارت تیموری، ایوانهایی با چندین اتاق و یک ایوان بلند دیده میشود. مقرنسکاریهای آجری و گچبریهای زیبا گواه هنر و معماری بینظیر موزه دایناسورهای اصفهان میباشد. حوضهایی خیره کننده در شرق عمارت یک بنایی با چهارحوض پدید آورده است. در طول زمان با طرحهای کاربری متفاوتی مانند باشگاه افسران، کتابخانه شهرداری و اقامتگاه سربازان مورد استفاده قرار گرفته است.
بخشهای مختلف موزه تاریخ طبیعی اصفهان
موزه تاریخ طبیعی اصفهان از سالنهایی با انواع مختلف کانی و سنگ، جانوران و گیاهان تشکیل میشود. سالنهایی که تغییر و تحول چند صد ساله کره زمین را به رخ همه میکشند. در سفر به اصفهان، بازدید از این عمارت باشکوه باستانی میتواند شیرینی لحظات خوش شما را صد چندان کند. در ادامه به قسمتهای مختلف و اعجابانگیز موزه تاریخ طبیعی میپردازیم.
سالن راهنمای موزه
در ورودی موزه تالار تیموری اصفهان، بخشی به عنوان سالن راهنما قرار دارد. اطلاعات و آشنایی ابتدایی از سایر بخشهای موزه را میتوانید از این مکان کسب کنید.
سالن گیاهشناسی
در این قسمت، گلها و گیاهانی با قدمت هزار ساله به چشم میخورد. انواع گیاهان دارویی ایران و جهان، گلدار و بدون گل، سالن را به رخ همه میکشند. برگها و ساقه درختان فسیل شده زیبایی نیز فضایی تماشایی به موزه تاریخ طبیعی میبخشد.
سالن جغرافیای طبیعی
نقشههایی از سایر کشورها و قارهها مختلف بخشهایی از سالن جغرافیای طبیعی را تشکیل میدهند که نظر هر بینندهای را جلب میکنند. در این سالن جلوههای خاص از نقشههای زمین شناسی و پوشش گیاهی وجود دارد که حس کنجکاوی مخاطبان را برمیانگیزد و اطلاعات گرانبهایی از دنیای زمین و گیاه در اختیار آنان قرار میدهد.
سالن زمین شناسی
علاقهمندان به علوم زمین در صورت ورود به سالن زمین شناسی، گذر زمان را متوجه نخواهند شد. این بخش از موزه تاریخ طبیعی انواع سنگها و کانیها را به نمایش میگذارد. سنگها و کریستالهایی که مربوط به بخشهای مختلف جهان هستند و یادآور قدرت پرودگار در خلق جهان هستی است. قدمت برخی از فسیلهای دریایی به 580 میلیون سال برمیگردد که به نوبه خود حیرت و تعجب گردشگران را به دنبال دارد.
سالن جانوران مهرهدار
بزرگترین بخش موزه دایناسورهای اصفهان، سالن جانوران مهرهدارن را با سیل عظیمی از موجودات حیات وحش میتوان نام برد. گونههای مختلف و متنوعی از پرندگان، ماهیان، خزندگان، دوزیستان و پستانداران وجود دارند که مشاهده آنها خالی از لطف نیست.
سالن جانوران بیمهره
جذابترین بخش موزه تاریخ طبیعی اصفهان به سالن جانوران بیمهره تعلق میگیرد. میتوانید چندین ساعت به تماشای مرجانها، خارپوستان، انواع تکسلولی، اسفنجها و بندپایان بنشینید و به شکوه و بزرگی خالق هستی پی ببرید. برخی از این جانوران بیمهره اما پر از زیبایی و حیرت توسطدکتر جعفریان، استاد برجسته کشورمان از سایر کشورهای جهان گردآوری شده که باعث افتخار ایران و ایرانی است.
درواقع سالنهای هفتگانه موزه دایناسورهای اصفهان گوشهای از علم تاریخ و طبیعت جهان را به نمایش میگذارد. این موزه مکانی رویایی برای عاشقان به جانداران و گیاهان فراهم کرده است.
آدرس و نقشه موزه تاریخ طبیعی اصفهان
برای رسیدن به موزه تالار تیموری اصفهان و گشت و گذار در تاریخ ایران و جهان باید به نصف جهان سفر کنید. درصورت بازدید از موزه میتوانید نقش جهان و سایر جاذبههای فرهنگی شگفتآور را نیز مشاهده کنید و ثبت خاطرهای شکوهمند برایتان در پی خواهد داشت.
آدرس موزه تاریخ طبیعی اصفهان: اصفهان، تقاطع خیابان سپه و استانداری (مشاهده موزه تاریخ طبیعی روی نقشه)
هزینه بازدید موزه تاریخ طبیعی اصفهان
متاسفانه هم اکنون درهای موزه تاریخ طبیعی اصفهان به روی گردشگران بسته است و امکان بازدید آن از مخاطبان سلب شده است.
عکسهای موزه تاریخ طبیعی اصفهان
بشر همواره با حس کنجکاوی خود در جستوجو و کشف هر چیزی در گذشته و آینده است. موزهها سفر انسان به گذشته، لمس تاریخ و علاقه به تاریخ را نشان میدهد. موزه تاریخ طبیعی اصفهان نیز نمونهای خارقالعاده در بین موزههای ایران میدرخشد. موزهای که روایت روزهای دیرین و باستان را بر عهده دارد و به خوبی بیانگر عظمت طبیعت جهان هستی است. این موزه تاریخی با عمارتی تیموری و سالنهای جفرافیا، گیاه شناسی، زمین، مهرهداران و بیمهرگان دیدنیهای آفرینش را به رخ همگان میکشد.
حال که امکان بازدید از این بنای تاریخی وجود ندارد به تعدادی تصاویر و عکس بسنده میکنیم و تجسم مجازی موزه تاریخ طبیعی را به ذهن خود هدیه میدهیم.
جاهای دیدنی اطراف موزه تاریخ طبیعی
موزه تاریخ طبیعی، اثری ملی که باری دیگر نبوغ ایرانی و برگی از تاریخ و گذشته جهان را به تصویر میکشد. شهر نصف جهان میهنمان، مملو از اماکن دیدنی و فرهنگی است و سفر به آن میتواند آرامشی ناب به روحتان ببخشد. سری به دسته بندی شهر اصفهان یول بیر بزنید و سایر جاهای رویایی و باشکوه اصفهان را به چشمان زیبای خود هدیه دهید.
کاخ چهلستون؛ کاخ معروف اصفهان!
در نزدیکی موزه تالار تیموری اصفهان و در450 متری آن، باغی به وسعت 20 ستون قرار دارد. کاخ چهلستون، ترکیبی از معماری آسیایی و اروپایی است. پس از گشت و گذار در موزه، باغ چهلستون با زیبایی خیرهکننده روز شما را زیباتر خواهد کرد. انعکاس 20 ستون بر روی استخر باشکوه کاخ بر عظمت آن افزوده است.
آدرس کاخ چهل ستون: اصفهان، شرق خیابان چهار باغ، جنوب خیابان سپه (مشاهده کاخ چهل ستون روی نقشه)
میدان نقش جهان؛ میدانی منقش در اصفهان
از مشهورترین جاهای دیدنی اصفهان، میدان نقش جهان چشم هر بینندهای را خیره میکند. در فاصله 3.5 کیلومتری از موزه تاریخ طبیعی میدانی پر از جاذبههای رویایی و بناهای باستانی همچون سردر قیصریه، عماتر عالی قاپو و مسجد شیخ لطف الله قرار دارند. سالیانه مردمانی از سرتاسر میهن چهار فصلمان به شوق بازدید از زیباییهای تاریخ به تماشای نقش جهان مینشینند.
آدرس میدان نقش جهان: اصفهان، میدان نقش جهان (مشاهده میدان نقش جهان روی نقشه)
انگورستان ملک التجار؛ از جاهای اطراف موزه تاریخ طبیعی اصفهان
انگورستان ملک از زیباترین خانههای تاریخی در اصفهان و در 2.2 کیلومتری موزه تاریخ طبیعی قرار دارد. این عمارت رویایی شامل شاه نشینهای تابستانه و زمستانه، اتاق زهرا خانم (دختر ملک التجار)، حیاط و سفره خانه است که هر بخش معماری مشابه و زیبایی دارند. قدم زدن در چهار باغ عباسی در مجاورت انگورستان، تجربهای به یاد ماندنی برایتان خواهد داشت.
آدرس انگورستان ملک التجار: اصفهان، خیابان ملک، محله شیخ یوسف (مشاهده انگورستان ملک التجار روی نقشه)
موزه تاریخ طبیعی اصفهان؛ تاریخ ایران و جهان در یک نگاه
برای مشاهده شواهد و مدارکی جامع از زمین، گیاهان و جانوران مستقر شده در آن، موزه تاریخ طبیعی اصفهان را در اولویت خود قرار دهید. عمارتی توام با تالار تیموری و دسترنج 40 ساله یک استاد نابغه ایرانی، گرانبها بودن موزه را یادآور میشود. موزه تالار تیموری اصفهان، روایتگری حیرت انگیز از خالق پرودگار را شامل میشود که گوشه به گوشه آن جای تامل و تفکر درباره آفرینش را وظیفه هر انسانی میداند. سایر جاذبههای دیدنی و وصف نشدنی اصفهان را در مجله گردشگری یول بیر معرفی کردهایم. نظرات خود را به صورت کامنت برای ما بفرستید تا ما هم در حس و حال ناب و خوب شما شریک شویم.