جام جهانی یکی از اتفاقات ناب و هیجانانگیزی است که هر چهار سال یکبار رخ میدهد و در هر دوره یک کشور میزبانی این مسابقات را بر عهده میگیرد. میزبان این دوره از مسابقات قطر خواهد بود و ورزشگاه های جام جهانی قطر 2022 بدین منظور با امکانات پیشرفته و زیبایی فوقالعادهای ساخته شدهاند.
حتی اگر قصد سفر به قطر در این دوره از مسابقات را نداشته باشید آشنایی با این استادیوم ها برای شما جذاب خواهد بود. پس در این مقاله از یول بیر با ما همراه باشید تا با هم به بررسی و معرفی ورزشگاه های جام جهانی قطر 2022 بپردازیم.
- معرفی 8 ورزشگاه قطر برای جام جهانی 2022
- کدام ورزشگاهها میزبان بازیهای ایران در جام جهانی هستند؟
- استادیومهای بازیهای ایران در جام جهانی قطر 2022
- عکسهای ورزشگاههای قطر برای جام جهانی 2022
- شهرهای میزبان جام جهانی 2022
- شرایط سفر به قطر برای ایرانیان
- هزینه ساخت استادیومهای جام جهانی قطر
- استادیومهای جام جهانی قطر بعد از جام جهانی
- میزبانی پر افتخار در ورزشگاه های جام جهانی قطر 2022
معرفی 8 ورزشگاه قطر برای جام جهانی 2022
قطر با هشت استادیوم در پنج شهر مختلف خود به سمت میزبانی جام جهانی 2022 میرود. از بزرگترین مزیت این دوره از مسابقات میتوان به فاصله زمانی کم هرکدام از ورزشگاه های جام جهانی قطر 2022 با مرکز شهر دانست. همچنین در این مسابقات برای اولینبار قرار است از سیستم کنترل آبوهوا بهره ببرند و دمای 40 درجه قطر را با این تکنولوژی به 27 درجه سانتیگراد برسانند. در ادامه این مقاله جذاب و ورزشی به معرفی این استادیومها خواهیم پرداخت.
استادیوم بینالمللی خلیفه؛ استادیوم ملی قطر
استادیوم بینالمللی خلیفه با نام عربی ملعب خلیفه الدولی و ظرفیت 40 هزار نفر از ورزشگاه های جام جهانی قطر 2022 است و تنها استادیوم فوتبال در قطر به شمار میرود که برای جام جهانی از پایه ساخته نشده است و افتتاح آن به سال 1976 میلادی باز میگردد. این استادیوم، نمادینترین ورزشگاه در این کشور و بهعنوان استادیوم ملی نیز شناخته میشود و همچنین قبلا میزبان بازیهای آسیایی و جام ملتهای آسیا بوده است؛ اینک این ورزشگاه میزبان هشت بازی جام جهانی در قطر 2022 خواهد بود.
استادیوم بینالمللی خلیفه در مرکز منطقه مدرن اسپایر شهر دوحه قرار دارد و از تکنولوژی پیشرفته سرمایشی استفاده میکند که دمای هوا را برای طرفداران و همچنین بازیکنان را در وضعیت متعادلی نگه میدارد.
آدرس استادیوم بینالمللی خلیفه: خیابان الواب، دوحه، قطر (مشاهده استادیوم بینالمللی خلیفه روی نقشه)
استادیوم البیت؛ نمادی از مهماننوازی عربها
استادیوم البیت در مقایسه با دیگر ورزشگاه های جام جهانی قطر 2022 در فاصله دورتری از مرکز شهر دوحه قرار گرفته است که با ظاهر متفاوت و عجیب خود شناخته میشود. طراحی این استادیوم که از خیمه بهعنوان نمادی از میهماننوازی عرب الهام گرفته شده است، گذشته و حال قطر را به نمایش میگذارد و علاوه بر زمین فوتبال، مرکز خرید و بیمارستان نیز دارد.
آدرس استادیوم البیت: شهر الخور، قطر (مشاهده استادیوم البیت روی نقشه)
استادیوم الجنوب؛ از ورزشگاه های جام جهانی قطر 2022
استادیوم الجنوب از ورزشگاه های جام جهانی قطر 2022 در شهر الوکره است. طراح برجسته زها حدید، این ورزشگاه را به سبک منحنی طراحی کرد و در این طراحی زیبا از بادبانهای قایقهای سنتی الهام گرفته بود که ادای احترام به گذشته دریایی شهر الوکره قلمداد میشود. در ساخت این استادیوم نیز از مواد سنتی و حتی چوب بهره گرفتهاند. این مجموعه ورزشی مجهز به مسیر دوچرخهسواری، مسیر اسبسواری، فروشگاه و رستوران نیز است.
آدرس استادیوم الجنوب: شهر الوکره، قطر (مشاهده استادیوم الجنوب روی نقشه)
استادیوم شهر آموزش یا بنیاد قطر؛ الماس قطر
استادیوم شهر آموزش با نام عربی استاد المدینه التعلیمیه در محوطه دانشگاه برتر قطر قرار گرفته است و از همین رو، به این نام شناخته میشود طراحی این استادیوم بهشکل یک الماس است که به هنگام روز و شب میدرخشد و یکی از ورزشگاه های جام جهانی قطر 2022 است که در مرکز شهر دوحه قرار دارد و دسترسی به آن بسیار راحت است.
استادیوم شهر آموزش، نمادی از نوآوری، پایداری و پیشرفت است و از اولین محل برگزاری مسابقات جام جهانی شد که قبل از افتتاحیه بزرگ خود در ماه ژوئن 2020، رتبه پنج ستاره GSAS را دریافت کرد.
آدرس استادیوم شهر آموزش: شهر دوحه، قطر (مشاهده استادیوم شهر آموزش روی نقشه)
استادیوم الریان یا احمد بن علی؛ نمایش ریشههای فرهنگی قطر در ورزشگاه
شهر الریان، یکی از سنتیترین و تاریخیترین شهرهای قطر محسوب میشود که در نزدیکی صحرا واقع شده است و استادیوم قدیمی احمد بن علی که با نام الریان نیز شناخته میشود در این شهر قرار دارد. نمای بیرونی این ورزشگاه از الگوهای پیچیدهای تشکیل شده است که قطر را از تاریخ تجارت گرفته تا جانوران متنوع آن، نشان می دهد.
آدرس استادیوم الریان: شهر الریان، قطر (مشاهده استادیوم الریان روی نقشه)
استادیوم 974 یا راس ابو عبود؛ استادیومی از جنس کانتینر
جالب است بدانید استادیوم راس ابو عبود اولین استادیوم مسابقات جداشدنی و قابل استفاده مجدد در تاریخ جام جهانی فیفا خواهد بود که با استفاده از کانتینرهای حملونقل ساخته شده است. این ورزشگاه در ساحل خلیج فارس قرار دارد و مشرف به شهر دوحه است که با استفاده از خطوط مترو میتوان بهراحتی از مرکز شهر دوحه به این استادیوم دسترسی داشت.
آدرس استادیوم 974: شهر دوحه، قطر (مشاهده استادیوم 974 روی نقشه)
استادیوم لوسیل؛ جاه طلبی قطر برای به اشتراک گذاشتن فرهنگ عرب
استادیوم لوسیل با نام عربی ملعب لوسیل الدولی را میتوان از برجستهترین ورزشگاه های جام جهانی قطر 2022 دانست که با ظرفیت 80 هزار نفر در شهر لوسیل بنا شده است، این شهر مخصوص برگزاری مسابقات جام جهانی 2022 ساخته شد و قطعا پس از برگزاری جام جهانی، در نقاط مختلف این شهر، استراحتگاههای لوکس، فروشگاههای بزرگ و هتلهای گران قیمت بیشتری شروع به کار خواهند کرد. منبع الهام برای ساخت این استادیوم با بازی نور و سایه، یکی از صنایع دستی مردم قطر به نام فانوس فنار است که فرهنگ عرب را به نمایش میگذارد.
آدرس استادیوم لوسیل: شهر لوسیل، قطر (مشاهده استادیوم لوسیل روی نقشه)
استادیوم الثمامه؛ عرق چین شهر!
استادیوم الثمامه آخرین استادیوم معرفی شده در این مقاله از ورزشگاه های جام جهانی قطر 2022 است. طراحی این استادیوم به دست معمار قطری ابراهیم ام جیده انجام شده و از عرقچین یعنی یک نوع کلاه بافته سنتی که توسط مردان عرب پوشیده میشود، الهام گرفته شد و یک طراحی برجسته و نمادین بهشمار میرود و همچنین نمایانگر میراث فرهنگی و تاریخی کشورهای عربی است.
آدرس استادیوم الثمامه: شهر دوحه، قطر (مشاهده استادیوم الثمامه روی نقشه)
کدام ورزشگاهها میزبان بازیهای ایران در جام جهانی هستند؟
در قرعهکشی جام جهانی 2022 قطر، مشخص شد که ایران در گروه B قرار دارد و با انگلیس و آمریکا همگروه شده است و تیم چهارم این گروه نیز از برنده پلی آف اروپا در میان تیمهای ولز، اسکاتلند و اوکراین مشخص خواهد شد. در بازی اول ساعت 16:30 در روز 30 آبان 1401 در ورزشگاه بینالمللی خلیفه، ایران با انگلیس مسابقه خواهد داد که از جمله قدیمیترین ورزشگاههای قطر به شمار میرود.
برنده بازی ولز و اسکاتلند باید با اوکراین مسابقه بدهد و برنده این بازی، حریف ایران در دومین بازی جام جهانی خواهد شد که این مسابقه روز چهارم آذر و در ساعت 13:30 در ورزشگاه الریان برگزار میشود. در نهایت بازی ایران و آمریکا در تاریخ هشتم آذر و در ساعت 22:30 و در ورزشگاه الثمامه برگزار میشود.
استادیومهای بازیهای ایران در جام جهانی قطر 2022
ایران در جام جهانی 2022 با سه حریف خود در سه استادیوم متفاوت از ورزشگاه های جام جهانی قطر 2022، مسابقه خواهد داد. بازی اول ایران با حریف انگلیسی خود در 30 آبان ماه 1400 و در استادیوم بین المللی خلیفه، بازی دوم با پلی اف اروپا در تاریخ چهار آذر در استادیوم الریان و در نهایت بازی سوم با حریف آمریکایی در تاریخ هشتم آذر ماه و در استادیوم الثمامه برگزار خواهد شد.
عکسهای ورزشگاههای قطر برای جام جهانی 2022
کشور قطر برای میزبانی از جام جهانی 2022 ورزشگاههای متعددی ساخته که فنآوریهای خاص و ویژهای دارند و امکان تماشای بسیار راحت فوتبال را برای مراجعه کنندگان فراهم میآورند. در ادامه میتوانید عکس ورزشگاه های قطر برای جام جهانی 2022 را که شامل 8 استادیوم جذاب و فوق حرفهای، برای میزبانی از رقابتهای جام جهانی تدارک دیده شدهاند را مشاهده کنید.
شهرهای میزبان جام جهانی 2022
این اولینبار است که یک کشور عربی از خاورمیانه، میزبانی جام جهانی را به عهده دارد و همچنین آخرین دوره از مسابقات خواهد بود که 32 تیم در آن شرکت میکنند زیرا برای جام جهانی سال 2026 و بعد از آن، برای حضور 48 تیم، برنامهریزی شده است. همچنین جام جهانی 2022، اولین جام جهانی است که در پاییز برگزار میشود و دلیل آن هم گرمای بیش از حد کشور میزبان است که دولت این کشور تعهد داد بهترین امکانات را استفاده کند تا هوای گرم قطر معتدل شود تا فضا برای بازیها مناسب باشد بدین منظور ورزشگاه های جام جهانی قطر 2022 با تجهیزات فوق پیشرفتهای ساخته شدهاند.
پنج شهر الخور، دوحه، لوسیل، الریان و الوکره از جمله شهرهایی هستند که برای اسکان مسافران و بازیها در نظر گرفته شدهاند. شهر دوحه در قطر، یکی از پرطرفدارترین و جذابترین مقاصد گردشگری در دنیا به حساب میآید و امسال نیز با توجه به برگزاری مسابقات جام جهانی سفر به دوحه طرفداران زیادی پیدا کرده است. استادیوم الثومامه و استادیوم 974 در این شهر قرار دارند.
شهر الخور یکی دیگر از شهرهای میزبان جام جهانی قطر است که استادیوم البیت در آن واقع شده است که دومین استادیوم بزرگ از سری ورزشگاه های جام جهانی قطر 2022 است. شهر الریان نیز، شهری پرجمعیت و توریستی است که در ساحل شرقی شبه جزیره قطر در نزدیکی شهر دوحه قرار دارد که استادیوم احمد ابن علی، استادیوم بین المللی خلیفه و استادیوم شهر آموزش همگی در الریان منتظر میزبانی جام جهانی 2022 هستند.
علاوهبر اینها استادیوم الجنوب که با نام استادیوم الوکره شناخته میشد، پس از بازسازی استادیوم بینالمللی خلیفه دومین ورزشگاهی بود که برای بازیهای جام جهانی قطر آماده شد و در شهر الوکره قرار دارد.
همچنین قطر برای اینکه بازیها در بهترین شرایط ممکن برگزار شود، شهر لوسیل افتتاح کرده است؛ چرا که قصد دارند مراسم افتتاحیه و اختتامیه در فضایی رویایی و مجلل، برگزار شود. بازیهای این شهر در تنها استادیوم آن یعنی استادیوم ملی لوسیل برگزار میشوند که از بزرگترین و مهمترین ورزشگاه های جام جهانی قطر 2022 است.
شرایط سفر به قطر برای ایرانیان
برای سفر به قطر به منظور مشاهده مسابقات جام جهانی از نزدیک قبل از هر چیز به ویزای قطر احتیاج خواهید داشت که ویزای توریستی قطر 3 ماهه صادر میگردد و به اجازه یک ماه اقامت را به گردشگران در این کشور میدهد. میتوانید این ویزا را به سه طریق آژانسهای هواپیمایی، از طریق وی اف اس گلوبال و سادهترین راه یعنی دریافت ویزای فرودگاهی دریافت کنید.
مدت زمان پرواز تهران به دوحه حدود 2 ساعت میباشد و پروازهای ایران- قطر علاوهبر تهران، در چهار شهر تبریز، مشهد، اصفهان و شیراز نیز برقرار خواهد بود و از آنجایی که قطر همسایه ایران از جنوب است میتوانید با کشتی راهی قطر شوید ولی برای این امر ابتدا باید خود را به بوشهر برسانید.
در سفر به قطر برای جام جهانی باید توجه کنید اگر تصمیم قطعی برای سفر و حضور در ورزشگاه های جام جهانی قطر 2022 را دارید، خرید بلیط را به تعویق ننداخته و آن را به هیچوجه به لحظات آخر موکول نکنید.
هزینه ساخت استادیومهای جام جهانی قطر
قطر پس از اینکه بهعنوان میزبان جام جهانی انتخاب شد، شروع به ساخت چندین استادیوم جدید و همچنین بازسازی استادیومهای موجود کرد. هزینههای بسیار زیادی صرف ورزشگاه های جام جهانی قطر 2022 و همچنین توسعه این کشور شده است تا بتواند بهخوبی از پس میزبانی مسابقات جام جهانی و همچنین تماشاگران بربیاید.
برای ساخت و بازسازی استادیومهای الثمامه 360 میلیون دلار، لوسیل 767 میلیون دلار، البیت 847 میلیون دلار، بینالمللی خلیفه 374 میلیون دلار، شهر آموزش 700 میلیون دلار، الجنوب 656 میلیون دلار، الریان 420 میلیون و در نهایت برای ساخت استادیوم 974 مبلغی بالغ بر 717 میلیون دلار هزینه شده است تا این ورزشگاه های جام جهانی قطر 2022 بتواند به خوبی از میهمانان خود پذیرایی کند.
استادیومهای جام جهانی قطر بعد از جام جهانی
برای ساخت ورزشگاه های جام جهانی قطر 2022 هزینههای هنگفتی پرداخت شده است ولی جالب است بدانید این ولخرجی بیهوده نیست و بعد از جام جهانی برنامههای ویژهای برای این ورزشگاهها تدارک دیدهاند. بعد از جام جهانی ورزشگاه بینالمللی خلیفه تنها استدادیومی است که بدون تغییر و دست نخورده باقی خواهند ماند.
در این میان از بین ورزشگاه های جام جهانی قطر 2022، از استادیوم الثامه 20 هزار صندلی برچیده میشود که برای توسعه دیگر ورزشگاههای سراسر کشور استفاده خواهد شد و در این مکان یک هتل و یک مسجد احداث احداث میشود. همچنین استادیوم لوسیل هم با کاهش ظرفیتش به 40 هزار نفر تبدیل به مرکزی چند منظوره شامل ورزشگاه، مدرسه، فروشگاه، کافه و مرکز درمانی میشود. استادیوم الریان نیز پابرجا خواهد ماند ولی ظرفیتش به 20 هزار صندلی کاهش پیدا میکند. استادیوم 974 هم به صورت کامل تخریب خواهد شد و از قطعات کانتینرهای مصرف شدهاش در پروژههای دیگری استفاده خواهد شد.
استادیومهای البیت و شهر آموزش به ترتیب32 هزار و 30 هزار صندلی برای توسعه ورزشی به دیگر کشورها احدا خواهند کرد و به جای هر یک از این استادیومها یک هتل پنج ستاره و یک مرکز خرید احداث میشود و استادیوم الجنوب با اینکه به فعالیت خود ادامه خواهد داد ولی 30 هزار صندلی به کشودهای دیگر میبخشد.
میزبانی پر افتخار در ورزشگاه های جام جهانی قطر 2022
در این مقاله از مجله گردشگری یول بیر به معرفی ورزشگاه های جام جهانی قطر 2022 پرداختیم. جام جهانی این دوره در پنج شهر از کشور قطر، و در هشت ورزشگاه بسیار جذاب و پیشرفته برگذار خواهد شد و لحظات ناب و بهیادماندنی را به یادگار خواهد گذاشت.
اگر شما هم در این دوره از مسابقات قصد سفر به قطر را دارید و یا صحبت از ورزشگاههای بسیار زیبای این شهر شما را نیز به وجد آورده احساسات و نظرات ارزشمند خودتان را حتما با ما به اشتراک بگذارید.