خیابان تربیت تبریز یکی از مکانهای مهم و دیدنی شهر تبریز است که قدمت آن به سده چهارم هجری شمسی بازمیگردد. بله کاملا درست متوجه شدهاید، این خیابان یکی از جاهای دیدنی تبریز به شمار میرود که با سایر خیابانها تفاوت دارد! هیچ ماشینی اجازه تردد در خیابان تربیت تبریز را ندارد؛ در واقع، چند سالی میشود که شهرداری تبریز، تردد ماشینها را در خیابان تربیت تبریز ممنوع کرده و ماهیت آن را به عابرگذر تغییر داده است.
قدم زدن در این عابرگذر و تماشای باغچههای گلهای رنگارنگ، عکاسی در کنار مجسمههای آن، خرید سوغاتیهای مختلف و در نهایت چشیدن طعم غذاهای خوشمزه در این خیابان، سفرتان به تبریز را تکمیل خواهد کرد. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره عابرگذر تربیت تبریز و آشنایی با آن با ما در مجله گردشگری یول بیر همراه باشید.
- معرفی خیابان تربیت تبریز؛ خیابانی زیبا با مراکز خرید متنوع
- تاریخچه خیابان تربیت تبریز؛ خیابان تربیت تبریز چه زمانی ساخته شد؟
- جاهای دیدنی خیابان تربیت تبریز؛ خیابان تربیت تبریز چه دیدنیهایی دارد؟
- مجسمههای خیابان تربیت تبریز؛ پیکرههایی برای معرفی مشاغل و کسب و کارهای قدیمی
- رستورانهای خیابان تربیت تبریز؛ تجربه مزههای بهیادماندنی
- آدرس و نقشه خیابان تربیت تبریز؛ خیابان تربیت تبریز کجاست؟
- عکسهای خیابان تربیت تبریز؛ تصاویری که زیباییها را به رخ میکشند!
- جاهای دیدنی اطراف خیابان تربیت تبریز؛ پس از گردش در خیابان تربیت، از چه مکانهایی دیدن کنیم؟
- خیابان تربیت تبریز؛ خیابانی که از گشتوگذار در آن خسته نخواهید شد!
معرفی خیابان تربیت تبریز؛ خیابانی زیبا با مراکز خرید متنوع
اگر هنگام سفر به تبریز به دنبال گردش و خرید سوغاتی با قیمتی مناسب هستید، خیابان تربیت تبریز بهترین گزینه برای شماست! خیابان تربیت تبریز یکی از خیابانهای قدیمی، مهم و بسیار معروف تبریز است که درست در مرکز و قلب این شهر قرار دارد. در زمانهای گذشته، مردم از این خیابان میگذشتند تا به محلههای نوبر، مقصودیه و چرنداب برسند.
عابرگذر تربیت شامل دو بخش غربی و شرقی میشود که سرتاسر آن سنگفرش شده و در گوشهوکنارش باغچههای گلهای رنگارنگ و مجسمههای زیبا چشمنوازی میکنند. وجود مغازهها، پاساژها و مراکز خرید متنوع نیز این خیابان را به یکی از اصلیترین مراکز خرید شهر تبریز تبدیل کرده است.
تاریخچه خیابان تربیت تبریز؛ خیابان تربیت تبریز چه زمانی ساخته شد؟
در اوایل سده چهارم هجری شمسی، شهر تبریز در راستای تبدیل شدن از شهری سنتی به مدرن، دستخوش تغییرات و دگرگونیهایی شد. احداث خیابانهایی عریض و مستقیم جهت تردد ماشینها، یکی از این تغییرات و دگرگونیها در این شهر بود؛ لذا طی سالهای 1300 تا 1305 هجری خورشیدی اولین خیابان شهر اولینها که هم اکنون به نام خیابان امام خمینی شناخته میشود، تحت فرمان عبداللهخان طهماسبی، فرمانده لشکر آذربایجان، احداث شد. در سال 1306 هجری خورشیدی نیز به منظور گسترش خیابان خمینی کنونی، خیابانهایی که در حال حاضر با نامهای فردوسی، منجم، خاقانی و منصور شناخته میشوند، احداث شدند.
پس از احداث خیابانهای مذکور، نوبت به ساخت خیابان تربیت رسید. عابرگذر تربیت تبریز در سال 1308 هجری شمسی به دستور شهردار وقت تبریز یعنی محمدعلی خان تربیت ساخته و به نام وی نامگذاری شد. این خیابان که یک کیلومتر طول دارد، دو مکان مهم شهر یعنی میدان ساعت (میدان شهرداری) را به بازار وصل میکند. البته، اهمیت خیابان تربیت تبریز به قدیمالایام برمیگردد؛ چرا که این عابرگذر در مسیر جاده ابریشم قرار داشته و جزو مکانهای مهم دادوستد به شمار میرفت.
جاهای دیدنی خیابان تربیت تبریز؛ خیابان تربیت تبریز چه دیدنیهایی دارد؟
شما میتوانید در حالی که مشغول قدم زدن در خیابان تربیت تبریز هستید، از مکانهای تاریخی دیدنی مثل بازار شیشه گرخانه و مسجد شعبان که روزی از روزها آیتالله قاضی طباطبایی در آن به اقامه نماز میپرداخت، دیدن کنید. همچنین، از آن جایی که خیابان تربیت تبریز یکی از بهترین جاها برای خرید انواع پارچه، پوشاک، لوازم آرایشی، کیف و کفش، چرم، خشکبار و کالاهایی از این قبیل به شمار میرود، به شما توصیه میکنیم سر زدن به مغازههای اطراف و مراکز خریدی مثل مجتمع تجاری پردیس، پاساژ شیخ صفی، پاساژ زمرد، پاساژ تربیت، پاساژ نور و بازار آزادی را در برنامه خود قرار دهید.
جالب است بدانید پاساژ شیخ صفی زمانی خانه شاهزاده ضیاالدوله امانالله میرزا، فرزند جهانگیر میرزا و نوه سیفالله میرزا بوده است. وی در جریان اشغال تبریز توسط روسها در سال 1290 هجری خورشیدی، به دلیل اینکه نتوانست کشتار اشغالگران روس را تحمل نماید، در کنسولگری انگلستان در تبریز دست به خودکشی زد.
مجسمههای خیابان تربیت تبریز؛ پیکرههایی برای معرفی مشاغل و کسب و کارهای قدیمی
هنگام قدم زدن در خیابان تربیت تبریز، متوجه مجسمههایی خواهید شد که هر یک از آنها علاوه بر زیباسازی و جلوهدهی به محیط اطراف، معرف یکی از مشاغل کهن و قدیمی نیز هستند. سازمان زیباسازی شهرداری تبریز طی اقدامی به جهت معرفی این کسبوکارها به نسل جدید و حمایت و جانبخشی به مشاغل سنتی که در حال حاضر در عابرگذر تربیت برقرار هستند، دستور ساخت و نصب مجسمهها و تندیسهایی را داد تا در معرض دید عموم مردم قرار گیرند.
مرد فرش فروش، بستنی فروش، کفاش یا پینهچی، عکاس، و مرد آرایشگر یا سلمانی از پیکره و مجسمههایی هستند که میتوانید آنها را در قسمتهای مختلف این خیابان مشاهده کرده و در کنار آنها عکسهای یادگاری زیبایی به ثبت برسانید.
رستورانهای خیابان تربیت تبریز؛ تجربه مزههای بهیادماندنی
طبیعتا بعد از یک گردش حسابی، نوبت به شکمگردی خواهید رسید! خوشبختانه در خیابان تربیت تبریز چند رستوران نامدار و پرآوازه وجود دارد که طعم و مزه غذاهای لذیذ، دلچسب و باکیفیتشان تنها با یک بار امتحان، برای همیشه زیر زبانتان باقی خواهد ماند. در ادامه دسته بندی شهر تبریز یول بیر همراه ما باشید تا به معرفی غذاخوریهای معروف عابرگذر تربیت تبریز بپردازیم.
رستوران حاج مجید؛ رستورانی که در آن تنها یک غذا سرو میشود!
رستوران حاج مجید یکی از رستورانهای معروف خیابان تربیت تبریز است که در منو آن تنها یک پیشغذا و یک غذا پیدا میشود و آن هم سوپ و چلومرغ مخصوص آن است! شما میتوانید با مراجعه به این غذاخوری، سوپ را به عنوان پیشغذا و ران یا سینه مرغ را به عنوان غذای اصلی در کنار نوشیدنی هایی مانند نوشابه و دوغ میل بفرمایید.
از آن جایی که چلو مرغهای ناب، بینظیر و خوشطعم حاج مجید از سال 1352 تاکنون توانسته پای افراد زیادی را به این رستوران باز کند، اگر روزی گذر شما هم به خیابان تربیت تبریز افتاد، چشیدن طعم چلومرغهای خوشمزه و باکیفیت حاج مجید را فراموش نکنید.
آدرس رستوران حاج مجید: استان آذربایجان شرقی، شهر تبریز، خیابان تربیت، جنب مسجد امام حسن (ع)، طبقه دوم پاساژ تربیت (مشاهده رستوران حاج مجید روی نقشه)
دیزی سرای محمدی؛ یک غذاخوری دنج برای چشیدن طعم غذاهای سنتی ایرانی
اگر طرفدار غذاهای سنتی ایرانی مثل کباب تابهای، آبگوشت و دیزی هستید، دیزی سرای محمدی خیابان تربیت تبریز بهترین گزینه پیش روی شماست. طعم فوقالعاده دیزی و کباب تابهایهای این رستوران زبانزد خاص و عام است؛ بنابراین، پیشنهاد میکنیم این غذاخوری درجه یک را به هیچ وجه از دست ندهید.
آدرس دیزی سرای محمدی: استان آذربایجان شرقی، شهر تبریز، خیابان تربیت، بعد از پاساژ پردیس (مشاهده دیزی سرای محمدی روی نقشه)
سفرهخانه سنتی شهریار؛ حمامی که تبدیل به رستوران شد!
در شهرهای بزرگ و مهمی همچون تبریز، چند حمام تاریخی وجود دارد که قدمتشان به گذشتههای دور برمیگردد. حمام نوبر یکی از این حمامها است که مساحتی حدود 696 متر مربع داشته و در دوران قاجار ساخته شده است. این بنای تاریخی در سال 1378 هجری خورشیدی توسط سازمان میراث فرهنگی به ثبت ملی رسید و پس از بازسازیهای فراوان به سفرهخانه سنتی شهریار تبدیل شد. شما میتوانید با مراجعه به این سفرهخانه سنتی علاوه بر لذت از موسیقی آذری، فضای داخلی و معماری بینظیر آن، انواع نوشیدنیها، دسرها، و غذاهای لذیذ سنتی را میل کرده و لذت ببرید.
آدرس سفرهخانه سنتی شهریار: استان آذربایجان شرقی، شهر تبریز، تقاطع خیابان امام خمینی و تربیت، روبهروی کاخ شهرداری (مشاهده سفرهخانه سنتی شهریار روی نقشه)
آدرس و نقشه خیابان تربیت تبریز؛ خیابان تربیت تبریز کجاست؟
دسترسی به خیابان تربیت تبریز به دلیل قرار گرفتن آن در مرکز این شهر، بسیار آسان است؛ بدین صورت که شما میتوانید با استفاده از وسایل حملونقل عمومی مانند اتوبوس، تاکسی، بیآرتی و یا ماشین شخصی به بازدید از عابرگذر تربیت تبریز بروید. به یاد داشته باشید در صورتی که تمایل دارید با ماشین شخصی از این مکان گردشگری دیدن کنید، به دلیل شلوغی و ازدحام جمعیت، احتمال اینکه نتوانید فضایی برای پارک کردن ماشینتان پیدا کنید زیاد است.
آدرس خیابان تربیت: استان آذربایجان شرقی، شهر تبریز، خیابان امام، بین میدان ساعت و چهارراه شهناز (مشاهده خیابان تربیت تبریز روی نقشه)
عکسهای خیابان تربیت تبریز؛ تصاویری که زیباییها را به رخ میکشند!
هر قدر هم که بنویسیم نمیتوانیم حق مطلب را آن طور که باید ادا کنیم؛ بیراه نگفتهاند که شنیدن کی بود مانند دیدن! از این رو، بیایید در کنار هم به تماشای تصاویر زیبایی از خیابان تربیت تبریز بنشینیم.
جاهای دیدنی اطراف خیابان تربیت تبریز؛ پس از گردش در خیابان تربیت، از چه مکانهایی دیدن کنیم؟
چند مورد از معروفترین جاذبهها و جاهای دیدنی تبریز در اطراف خیابان تربیت واقع شدهاند که بازدید از آنها پس از گشتوگذار در عابرگذر تربیت خالی از لطف نیست؛ پس همراه ما باشید تا به معرفی آنها بپردازیم.
عمارت شهرداری یا برج ساعت تبریز؛ یادگاری به جا مانده از مهندسان و معماران آلمانی!
عمارت شهرداری یا برج ساعت تبریز که در مرکزیترین نقطه این شهر قرار گرفته، یکی از قدیمیترین بناهای تبریز به شمار میرود. این ساختمان از سال 1314 الی 1318 هجری خورشیدی به دستور حاج ارفعالملک جلیلی و تحت نظارت مهندسان و معماران آلمانی طراحی و ساخته شد.
در ابتدا از این بنا به عنوان تالار شهر و دفتر اصلی شهرداری تبریز بهرهبرداری شده بود، سپس در سال 1386 هجری خورشیدی، به نخستین موزه شهر و شهرداریهای کشور تبدیل شد. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره این یادگار تاریخی و شرایط، هزینه و ساعات بازدید آن پیشنهاد میکنیم مقاله عمارت شهرداری تبریز را مطالعه بفرمایید.
آدرس عمارت شهرداری تبریز: استان آذربایجان شرقی، شهر تبریز، میدان شهرداری (میدان ساعت)، تقاطع خیابان امام خمینی و ارتش (مشاهده عمارت شهرداری تبریز روی نقشه)
مسجد کبود تبریز؛ جلوهای از تمدن اسلامی
مسجد کبود تبریز تنها اثر به جا مانده از دوران حکومت قراقویونلوها در تبریز است. با وجود اینکه در طول سالیان دراز مسجد کبود آسیبهای زیادی دیده اما خوشبختانه همچنان پابرجاست. کاشیکاریهای چشمنواز، گچبریهای زیبا و معماری بینظیر این بنای تاریخی آن را تبدیل به یکی از پرطرفدارترین و ارزشمندترین مکانهای گردشگری کرده است.
درب این مجموعه تاریخی گردشگری همه روزه از ساعت 8 صبح تا 17:30 عصر به روی مسافران، بازدیدکنندگان و گردشگران محترم باز است و قبل از ورود هزینه ناچیزی دریافت میشود. برای آشنایی بیشتر با این جاذبه کهن و جذاب مقاله مسجد کبود تبریز را از دست ندهید.
آدرس مسجد کبود: استان آذربایجان شرقی، شهر تبریز، خیابان امام خمینی، نرسیده به میدان ساعت، جنب پارک خاقانی (مشاهده مسجد کبود تبریز روی نقشه)
خیابان تربیت تبریز؛ خیابانی که از گشتوگذار در آن خسته نخواهید شد!
چه بهار باشد، چه تابستان چه پاییز و چه زمستان، خیابان تربیت تبریز چیزی برای ارائه دارد و شما از گردش و قدمزدن در این خیابان و جاذبههای اطراف آن خسته نخواهید شد. ما در این مقاله از یول بیر سعی کردیم به معرفی عابرگذر تربیت تبریز بپردازیم تا بتوانیم شما را در داشتن سفری خاطرهانگیز و لحظاتی خوش، یاری کنیم؛ خوشحال میشویم اگر شما هم نظرات، پیشنهادات و انتقادات خود را با ما به اشتراک بگذارید.