اکثر افراد اصفهان را با آثار خاص و دیدنیهای جذابش میشناسند؛ اما آیا تاکنون در مورد غذاهای سنتی اصفهان چیزی شنیدهاید؟ غذاهای محلی لذیذی که با یکبار خوردن مشتری دائمی آن شده و مزهاش تا آخر عمر زیر زبانتان مهمان خواهد شد. در این مقاله از یول بیر قرار است سری به نصف جهان زده و با غذاهای محلی لذیذ این شهر زیبا آشنا شویم. برای یک شکم گردی جانانه خودتان را آماده کرده و با ما همراه باشید.
- بریان اصفهان؛ محبوبترین غذاهای سنتی اصفهان
- قیمه ریزه نخودچی؛ غذایی پرطرفدار و خوشرنگ و لعاب
- خورشت ماست اصفهان؛ دسر جذاب و فراموش نشدنی اصفهان
- به پلو؛ یکی از خاصترین غذاهای سنتی اصفهان
- اشکنه؛ غذایی ساده با طعمی خوش
- دوغ و گوشفیل؛ ترکیبی به یادماندنی و لذیذ
- اوماج سرکه و چغندر؛ غذای سنتی مقوی اصفهان
- حلیم بادمجان؛ غذای سنتی نام آشنای نصف جهان
- کاچی هفت دخترون؛ غذایی در دل افسانهای دور
- تاس کباب اصفهان؛ یکی از لذیذترین غذاهای سنتی اصفهان
- خورش گوجه سبز؛ غذای سنتی ترش اصفهان
- نخود آب اصفهان؛ طعم خوش یک غذای خاص
- غذاهای محلی اصفهان؛ غذاهای لذیذی که نباید از دست بدهید!
بریان اصفهان؛ محبوبترین غذاهای سنتی اصفهان
بریان اصفهان یکی از لذیذترین غذاهای سنتی اصفهان است که در بین مردم خود اصفهان و گردشگران محبوبیت بسیار بالایی دارد. اگر اصفهان را بدون خوردن این غذا ترک کنید، باید بگویم کلاه بزرگی سرتان رفته است! گوشت گردن گوسفند، جگر سفید، پیاز، زعفران و ادویههای مخصوص از جمله مواردی هستند که برای پخت این غذای لذیذ استفاده میشوند. نان سنگگ تازه به همراه سبزی خوردن لذت خوردن این غذا را چندین برابر خواهد کرد.
قیمه ریزه نخودچی؛ غذایی پرطرفدار و خوشرنگ و لعاب
قیمه ریزه یکی از خوشطعمترین و پرطرفدارترین غذاهای سنتی اصفهان است. برای طبخ این غذای خوش رنگ و لعاب از گوشت چرخ کرده، نخودچی، ادویههای مخصوص، پیاز داغ و رب گوجه فرنگی استفاده میکنند. ممکن است نامهایی همچون قرمزه نخودچی یا قیمه ریزه نخودچی نیز برای این غذا به کار برده شود.
خورشت ماست اصفهان؛ دسر جذاب و فراموش نشدنی اصفهان
خورشت ماست اصفهان به عنوان یکی از دسرهای جذاب بعد از مهمانیها سرو میشود. برای تهیه این دسر خوشمزه از ترکیب گوشت گردن گوسفند، پیاز، ماست، شکر و زعفران استفاده شده و برای تزیین آن از خلال پسته، خلال بادام، زرک و پودر دارچین استفاده میکنند. توصیه میکنیم در سفر به اصفهان حتما این غذای لذیذ را امتحان کنید.
به پلو؛ یکی از خاصترین غذاهای سنتی اصفهان
به پلو یکی دیگر از محبوبترین غذاهای سنتی اصفهان است که با استفاده از میوه به، گوشت، پیاز، آلو، زعفران و آلو پخته شده و طعم بسیار خاص و متفاوتی دارد. اگر از آن دسته از افرادی هستید که از امتحان کردن غذاهایی با طعم جدید لذت میبرند، این غذا را در لیست غذاهای پیشنهادی برای سفر در اصفهان قرار دهید.
اشکنه؛ غذایی ساده با طعمی خوش
اشکنه یکی از غذاهایی است که در شهرهای مختلف و با دستور متفاوت سرو میشود. این غذای مقوی به عنوان یکی از غذاهای سنتی اصفهان نیز شمرده شده و با استفاده از پیاز، ادویهجات، رب، سیبزمینی و تخم مرغ پخته میشود. این غذا را به همراه نان و سبزی تازه میل کرده و از طعم خوش آن لذت ببرید.
دوغ و گوشفیل؛ ترکیبی به یادماندنی و لذیذ
دوغ و گوشفیل یکی از خوشمزهترین غذاهای سنتی اصفهان است که به هیچ عنوان نباید طعم آن را از دست بدهید. در ابتدا ممکن است ترکیب یک دوغ شور با گوشفیل شیرین بدمزه به نظر برسد، اما پس از امتحان کردن این غذای محلی اصفهان، یکی از مشتریان دائمی آن خواهید شد. بازار قنادیهای اصفهان یکی از بهترین جاهای دیدنی اصفهان برای امتحان این ترکیب بینظیر است.
اوماج سرکه و چغندر؛ غذای سنتی مقوی اصفهان
اوماج سرکه و چغندر یکی از خوشرنگترین و مقویترین غذاهای سنتی اصفهان است که توصیه میکنم در سفرتان به اصفهان حتما امتحان کنید. مخلوط آب، چغندر، سرکه، آرد و نمک، ترکیبی مقوی را خلق خواهند کرد که منجر به تقویت بدن و بازیابی سلامتیتان خواهد شد.
حلیم بادمجان؛ غذای سنتی نام آشنای نصف جهان
اگر نگاهی به لیست غذاهای سنتی اصفهان بیندازید، حتما نام حلیم بادمجان به چشمتان خواهد خورد. بادمجان،گوشت، عدس، سیر، نعناع داغ، کشک، گردو و ادویه مخصوص، مواد مورد نیاز برای پخت این غذای خوشطعم هستند. نام این غذا را در منو اکثر رستورانهای این شهر مشاهده خواهید کرد.
کاچی هفت دخترون؛ غذایی در دل افسانهای دور
کاچی هفت دخترون یکی از غذاهای سنتی اصفهان است که افسانهای قدیمی را با خود یدک میکشد. گفته میشود در گذشتهای دور دختر فقیری توسط نامادری خود، برای چرای گاوها به دشت میرفت. در یکی از روزها که دخترک دامها را به چرا برده بود، از قضا پسر پادشاه هم در همان حوالی بوده و با دیدن دختر، یک دل نه صد دل عاشق او میشود.
البته از بد روزگار نامادری دختر با این ازدواج مخالفت میکند! دخترک هم برای این که به پسر پادشاه برسد نذر کرده و کاچی میپزد. از آن زمان زنان اصفهانی برای رفع حاجات خود مراسمی برگزار کرده و کاچی هفت دخترون میپزند. این کاچی با استفاده از آرد، گندم و گلاب تهیه شده و با استفاده از خلال بادام و پسته تزیین میشود.
برای شناخت بیشتر اصفهان، به دسته بندی شهر اصفهان یول بیر مراجعه کنید.
تاس کباب اصفهان؛ یکی از لذیذترین غذاهای سنتی اصفهان
تاس کباب از آن دسته از غذاهای خوشمزهای است که با روشهای مختلفی طبخ شده و طعم بسیار لذیذی دارد. گوشت گوسفندی، سیب زمینی، هویج و ادویههای مخصوص مواد اصلی تشکیل دهنده این غذای لذیذ هستند. در سفرتان به اصفهان این غذای خوش رنگ و لعاب لذیذ را از دست ندهید.
خورش گوجه سبز؛ غذای سنتی ترش اصفهان
با آمدن بهار و نوبرانههای رنگارنگش، سروکله برخی از غذاها نیز بر سر سفرهها پیدا میشود. خورش گوجه سبز یکی از لذیذترین غذاهای سنتی اصفهان به شمار میرود که با استفاده از موادی همچون گوشت، گوجه سبز، پیاز، زعفران، رب گوجه فرنگی و ادویهها پخته شده و طعمی به یادماندنی را برایتان رقم میزند. اگر شما هم از طرفداران غذاهای ترش هستید، خوش گوجه سبز اصفهان را از دست ندهید.
نخود آب اصفهان؛ طعم خوش یک غذای خاص
نخودآب، یکی دیگر از غذاهای سنتی اصفهان با طعمی خاص و لذیذ است. نخود، رب گوجه فرنگی، لیموعمانی، پیاز و ادویهها مواد اصلی تشکیل دهنده این غذای لذیذ هستند.
غذاهای محلی اصفهان؛ غذاهای لذیذی که نباید از دست بدهید!
حال که با غذاهای لذیذ و خوشعطر و طعم اصفهان آشنا شدیم، به گمانم اصفهان کمی بیشتر از نصف جهان است! نظر شما چیست؟ اگر تجربهای از سفر به اصفهان و تجربه طعم لذیذ غذاهای آن دارید با ما در مجله گردشگری یول بیر به اشتراک بگذارید. راستی اگر غذایی از غذاهای سنتی اصفهان جا مانده، شما به لیست ما اضافه کنید.
اسم اون غذا بریانی یا بریونی نیست،اسمش بریان یا بریون هست که سردر مغازه های فروشنده نوشته میشه بریانی یعنی بریان فروشی مثل کبابی یا ساندویچی
محمد عزیز ممنونیم که نظر ارزشمندت در مورد غذاهای سنتی اصفهان رو با ما به اشتراک گذاشتی
نظرت باعث بهتر شدن مقاله ما در یول بیر میشه ❤️
منتظر خوندن نظراتت در سایر مقالات یول بیر هم هستیم
درود بر شما وممنون بابت شناسایی اصفهان زیبا به دنیا عرض کنم در مورد پخت غذای بریانی اصفهان
از گوشت گوسفند وگوساله( قلوه گاه)به نسبت مساوی استفاده میشه
از گوشت گردن گوسفندی برای پخت خورشت ماست استفاده میکنند
از گوشت گردن به جهت کش امدن غذا
سلام احمد عزیز
ما هم از شما ممنونیم بابت توضیحات کامل و نظر ارزشمندتون
خوشحالیم که مقاله غذاهای سنتی اصفهان میتونه گوشهای از فرهنگ این شهر بزرگ رو به مردم معرفی کنه❤️
منتظر خوندن نظراتت در سایر مقالات یول بیر هم هستیم
گشنم شد
منم اصفهانیم ولی تالا اوماجو نخوردم
هرچند از رفقا راجبش شنیدم
پلو به رو هم ما خورشتی درست میکنیم خوشمزس
کلا ایول
راستش حدیثجان ما هم هنگام نوشتن این مقاله دلمون بدجور هوس غذاهای لذیذ اصفهانی رو کرد
خوشحالیم که مقاله غذاهای سنتی اصفهان رو دوست داشتی و ممنون بابت نظر ارزشمندت❤️
منتظر خوندن نظراتت در سایر مقالات یول بیر هم هستیم
درود فراوان
دیگر غذاهای سنتی اصفهان
تاس کباب
خورشت گوشت والوچه سبز
نخودآب
گوشت و لوبیا
سلام فرانک عزیز
غذاهایی که معرفی کرده بودی رو به لیست غذاهای سنتی اصفهان اضافه کردیم و چقدر لیستمون خوشمزهتر شد????
خوشحال میشیم نظرت رو در مورد سایر مقالات یول بیر هم بخونیم ❤