آرامگاه حافظ، آرامگاهی معروف و قدیمی که در شهر شیراز جا خوش کرده است. شیراز شهری اهل شعر و شاعری و مهد پرورش گنجینههای ادب فارسی ایران بوده و جاهای دیدنی آن از قطبهای اصلی صنعت گردشگری ایران محسوب میشود. اگر قصد سفر به این شهر، نو عروس شهرهای ایران را دارید، بدانید که سفری دلچسب و پر از آرامش در انتظار شماست! در این مقاله از مجله گردشگری یول بیر تمام اطلاعات و موارد مهمی را که در سفر به شیراز و بازدید از آرامگاه حافظ به آن نیاز خواهید داشت را بیان کردهایم، توصیه میکنیم سفر خود را به بعد از خواندن این مقاله موکول کنید تا هیچکدام از جذابیتهای سفر را از دست ندهید.
- معرفی آرامگاه حافظ
- تاریخچه حافظیه شیراز
- معماری آرامگاه حافظ
- حافظ شیرازی کیست؟
- بخش های مختلف آرامگاه حافظ
- بهترین زمان سفر به آرامگاه حافظ
- آدرس و نقشه آرامگاه حافظ؛ آرامگاه حافظ کجاست؟
- ساعات کار حافظیه شیراز
- مدت زمان بازدید از آرامگاه حافظ
- هزینه بازدید آرامگاه حافظ
- عکسهای آرامگاه حافظ
- جاهای دیدنی اطراف آرامگاه حافظ
- حافظیه شیراز؛ تماشای مناظری از شکوه و زیبایی!
معرفی آرامگاه حافظ
آرامگاه حافظ در شیراز یکی از هزاران جاذبهای است که در این کلانشهر تاریخی ایران قرار دارد. به هر نقطه از شیراز که بنگریم بخشهایی برای گشتوگذار و باستانشناسی ایران وجود دارد که به هرچه لذتبخشتر شدن سفر کمک خواهند نمود. حافظ که بیشک یکی از میراثداران شعر و ادب فارسی ایران است در شهر شیراز دیده از جهان بست و آرامگاه وی نیز در شیراز قرار گرفته است.
گشتوگذار در قصر آرامگاهی این شاعر پرآوازه قطعا یکی از لذتبخشترین کارهایی است که در سفر به شیراز میتوانید انجام دهید. هرساله این آرامگاه پر است از مسافرانی که قصد شناخت حافظ و حماسههای ادبی آن را دارند. آرامگاه حافظ در شیراز به عنوان نماد نیز برای این شهر بهشمار میرود و در اغلب عکسهای شیراز شاهد وجود این آرامگاه خواهید بود. در این مقاله سعی داریم تا سفری کوتاه به شهر حضرت حافظ داشته باشیم و در آرامگاه وی چرخی بزنیم.
تاریخچه حافظیه شیراز
خواجه حافظ شیرازی در سال 792 هجری قمری از دنیا رفت اما بنای مقبره این شاعر در 64 سال بعد یعنی در سال 856 میلادی برای اولینبار ساخته شد. قدمهای اولیه ساخت آرامگاه حافظ شیرازی را شخصی به نام محمد یغمایی، وزیر حاکم برداشت. شمایل اولیه این بنا به شکل سازهای گنبدی با یک حوض بزرگ در جلوی آن بود که از طریق جریان آب رکنآباد پر میشود. با روی کار آمدن حکومت صفویان و حکومت شاه عباس، این بنا مرمت شد و سپس با قدرت گرفتن افشاریان، این مرمت تکرار شد. اما زندیه پا را کمی فراتر گذاشت و تنها به مرمت بنا بسنده نکرد و در آن تغییراتی را ایجاد کرد.
معماری آرامگاه حافظ
آرامگاه حافظ، شاعر بزرگ ایرانی که به حافظیه شهرت دارد یکی از پربازدیدترین مکانهای شهر شیراز است که همه ساله گردشگران بسیاری از آن بازدید بهعمل میآورند. بنایی که با معماری خاص و زیبای خود، یادگاری معماری درخشان ایرانی در دوره زندیه و تلفیقی از هنرهای بینظیر تجسمی است، این مقبره در زمان حکومت شاه عباس صفوی و همچنین در دوره زندیه مورد مرمت و بازسازی قرار گرفته است، در دوره زندیه بود که بر روی مزار حافظ سنگی از مرمر قرار گرفت و پس از کریم خان زند حاکم فارس امارتی به شکل گنبد و حوض بزرگی نیز در جلوی آن بنا کرد.
حافظ شیرازی کیست؟
خواجه شمس الدین محمد که به نام حافظ شناخته شده از محبوبترین شعرای ایران زمین است و با گذشت قرنها، آثارش نهتنها در ایران بلکه در سراسر نقاط جهان به شهرت رسیده است. موضوع اشعار حافظ متنوع بوده و از اشعار او در موسیقی سنتی ایرانی، هنرهای تجسمی و خوشنویسی استفاده میشود. در نزد ما ایرانیان، شیخ حافظ شیرازی داننده اسرار نهان و عالم غیب میباشد که هنگام مواجه شدن با مشکلات یا دوراهیهای زندگی یا در مراسمات مختلف ملی به او مراجعه و تفال میزنیم و از اشعارش استفاده میکنیم.
بخش های مختلف آرامگاه حافظ
آرامگاه حافظ در شیراز از بخشهای مختلفی تشکیل شده است و گشتوگذار در آن به بازدید از مقبره حافظ ختم نخواهد شد. حافظیه شیراز بخشهای مختلفی برای دیدن دارد و باغ سرسبز و بینظیر آن یکی از بهترینها برای تفریح و خوشگذرانی است. معماری بخشهای مختلف آن نیز برای تاریخدوستان و باستانشناسان بهترین انتخاب خواهند بود. مجموعه حافظیه شیراز بهدلیل اهمیت بسیار بالای تاریخی که دارد جزو آثار ملی ایران محسوب میشود و به هیچوجه در سفر به شیراز نباید بازدید آن را فراموش کنید.
بهترین زمان سفر به آرامگاه حافظ
آرامگاه حافظ در هر زمانی از سال که به آن سر بزنید زیباست اما در فصل بهار، بهشت شیراز شروع میشود و صحنههای دلانگیز بهاری به چشم میخورد. اردیبهشت ماه بهترین زمان سفر به شیراز میباشد و رنگ و لعاب طبیعت بهاری و عطر بهار نارنج در این موقع از سال، انسان را به وجد میآورد. همچنین 15ام اردیبهشت ماه به نام روز شیراز نامگذاری شده است و به این دلیل در این شهر برنامههای مهیجی برگذار میشود و بههمین خاطر بهترین زمان سفر به شیراز میباشد. علاوه بر حافظیه میتوانید به آرامگاه سعدی نیز سر بزنید و از این شهر شعر و هنر نهایت لذت را ببرید.
آدرس و نقشه آرامگاه حافظ؛ آرامگاه حافظ کجاست؟
آدرس آرامگاه حافظ: شیراز، میدان حافظیه (مشاهده آرامگاه حافظ روی نقشه)
ساعات کار حافظیه شیراز
ساعت بازدید آرامگاه حافظ در فصلهای مختلف متفاوت است بهطور مثال ساعت بازدید از این آرامگاه در فصل بهار و تابستان از ساعت 8 صبح شروع میشود و تا 22 شب ادامه پیدا میکند. برای آشنایی با سایر جاهای دیدنی این شهر و اطلاع از ساعت کاری آنها میتوانید به دستهبندی شهر شیراز یول بیر مراجعه کنید.
مدت زمان بازدید از آرامگاه حافظ
مدتزمانی که برای بازدید از آرامگاه حافظ تخمین زده شده است، حدود 1 الی 2 ساعت میباشد و شما طی 1 الی 2 ساعت میتوانید از تمامی بخشهای آرامگاه حافظ دیدن نمایید، البته در نظر داشته باشید که اگر بار اولی است که به این آرامگاه سر میزنید؛ از آن جا که ممکن است بعضی از قسمتها که بسیار زیبا و چشمنواز هستند، شما را محو خود کنند، در نتیجه به مدت زمان بیشتری برای بازدید از این آرامگاه حیرتانگیز نیازمند هستید.
هزینه بازدید آرامگاه حافظ
قیمت بلیط آرامگاه حافظ برای گردشگران داخلی و خارجی متفاوت است. قیمت بلیط آرامگاه حافظ برای گردشگران ایرانی مبلغ 5 هزار تومان و برای گردشگران خارجی مبلغ 50 هزار تومان میباشد.
عکسهای آرامگاه حافظ
حال با ما همراه باشید تا تماشاگر چندین عکس زیبا از این مقبره شاعر معروف ایرانی، حافظ باشیم.
جاهای دیدنی اطراف آرامگاه حافظ
وجود باغهای بسیار زیبا، آثار تاریخی مربوط به دورههای مختلف، آرامگاهها، جاذبههای طبیعی، مراکز تفریحی و غیره باعث شده در زمان مسافرت به این شهر سردرگم شوید، داشتن اطلاعات مختصری در مورد جاذبههای گردشگری شیراز میتواند کمک کند تا تصمیم بهتری در زمان سفر داشته باشید. در ادامه این مطلب جاهای دیدنی شیراز را معرفی کرده و اطلاعات ضروری که باید درخصوص آنها بدانید مطرح میکنیم، تا بتوانید برنامهریزی بهتری برای سفر از این طریق داشته باشید.
تنگ تیزاب؛ گوشهای از زیبایی های شیراز
یکی از جاذبههای دیدنی و تفریحی اطراف شیراز که طبیعت باشکوهی دارد، تنگ تیزاب است. این جاذبه طبیعی در شمالغربی سپیدان قرار گرفته است و حدود 90 کیلومتر با شیراز فاصله دارد. در این تنگه یک رودخانه زیبا در جریان است که آب آن از درون چشمههای رشته کوه سپیدان تامین میشود. اگر شما هم از علاقمندان به طبیعت هستید قطعا رفتن به تنگ تیزاب را نباید از دست بدهید.
آدرس تنگ تیزاب: استان فارس، شهرستان سپیدان، 28 کیلومتری شهر اردکان فارس، جاده سپیدان به یاسوج (مشاهده تنگ تیزاب روی نقشه)
بند بهمن کوار؛ از قدیمیترین سدهای ساخته شده!
بند بهمن کوار از قدیمیترین سدهای ساخته شده در ایران است که هماکنون نیز مورد استفاده قرار میگیرد. بند بهمن کوار در 10 کیلومتری شهر کوار و در مسیر جاده شیراز به فیروزآباد و بر روی رودخانه قرهآقاج ساخته شده است و تمام دشت وسیع کوار را سیراب میکند و آب مورد نیاز بیش از بیست روستای اطراف را نیز تامین میکند. بند بهمن از سنگ کوهستانهای اطراف و کف رودخانه ساخته شده و ملات ساروجی استفاده شده در آن را بسیار مستحکم کرده بهطوریکه پس از گذشت حدودا بیست قرن هنوز پابرجاست.
آدرس بند بهمن کوار: استان فارس، شهرکوار (مشاهده بند بهمن کوار روی نقشه)
باغ نارنجستان قوام شیراز؛ یکی از زیباترین باغ های شیراز
باغ نارنجستان قوام شهر شیراز یکی از جاذبههای گردشگری مهم این شهر محسوب میشود. شیراز به شهر باغها شهرت دارد و یکی از زیباترین باغهای آن که دارای عمارتی تاریخی و چشمنواز است، باغ قوام الملک نام دارد. مجموعه تاریخی باغ عمارت قوامالسلطنه متعلق به دوران قاجار بوده و اوج هنری معماری آن دوران را به نمایش میگذارد. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره این جاذبه گشتنی میتوانید به مقاله باغ نارنجستان قوام شیراز مراجعه کنید.
آدرس باغ نارنجستان قوام: شیراز، خیابان لطفعلی خان زند، فلکه غدیر (مشاهده باغ نارنجستان قوام روی نقشه)
باغ موزه مشاهیر چهل قوام شیراز؛ از ارزشمندترین موزه های ایران
باغ موزه مشاهیر چهل قوام در جوار آرامگاه حافظ بهعنوان یکی از ارزشمندترین موزههای شیراز شمرده میشود، خانه زینتالملک موزه مشاهیر یکی از آثار بهجامانده از دوره قاجار است که سقف بیشتر اتاقهای خانه آن چوبی بوده و با نقاشی تصاویر گوناگونی از حیوانات، پرندگان و گل و بوته آراسته شده است.
آدرس موزه مشاهیر چهل قوام: شیراز، ضلع غربی نارنجستان قوام، موزه مشاهیر چهل مقام (مشاهده موزه مشاهیر چهل قوام روی نقشه)
حافظیه شیراز؛ تماشای مناظری از شکوه و زیبایی!
شیراز شهر زیباییها است و میتوان لذت وصفناپذیر و حس عطر خوشایند بهار نارنجها را بزرگترین ارمغان این شهر دانست. این شهر به لحاظ فرهنگ و تمدن، آبوهوا و جاذبههای طبیعی سرآمد شهرهای ایران است. مسافران میتوانند انگیزههای متفاوتی برای سفر داشته باشند ولی خالی از لطف نیست که مهمترین و جذابترین جاذبههای این شهر را از نزدیک ببینید. بنا است در بهترین و زیباترین شهرهای ایران، گشتی بزنیم و جاهای دیدنی آن را با جان و دل در آغوش بکشیم و خاطرهسازی کنیم. در این مقاله جذاب و گردشگری از یول بیر نگاهی به آرامگاه حافظ انداختیم؛ حال که بهطور کامل با این جاذبه معروف آشنا شدید بازدید از این مقبره را نیز در برنامه سفر خود قرار دهید و بدون بازدید از آن دیار شیراز را ترک نکنید. حتما خاطرات و نظرات ارجمند خودتان را با ما به اشتراک بگذارید.