خانه پروین اعتصامی، زادگاه این هنرمند بزرگ و محل زندگی او برای سالهای ابتدایی زندگی او بوده است. پروین اعتصامی، این هنرمند شهیر شعر و ادب فارسی، در اسفند ماه سال 1285 در محله ششگلان چشم به جهان گشود و امروزه خانه زادگاه او، به عنوان یکی از مقاصد جذاب و دوستداشتنی گردشگران، مورد استفاده و بازدید قرار میگیرد.
در این مقاله از یول بیر همراه ماه باشید تا به معرفی کلی این خانه پرداخته و گشتی در آن بزنیم. در این گشت کوتاه قرار است با تمام جزئیات و زیباییهای این خانه آشنا شده و تمام آنچه برای بازدید از آن لازم دارید را به شما ارائه کنیم.
- معرفی خانه پروین اعتصامی؛ سرچشمه هنر و ادب
- تاریخچه خانه پروین اعتصامی؛ یادگاری از دوران پهلوی اول
- بخشهای مختلف خانه پروین اعتصامی
- آدرس و نقشه خانه پروین اعتصامی؛ خانه پروین کجاست؟
- ساعات بازدید از خانه پروین اعتصامی به چه صورت است؟
- هزینه بازدید از خانه پروین اعتصامی چقدر است؟
- عکسهای خانه پروین اعتصامی؛ زیبایی و ظرافت در قاب دوربین
- مکانهای دیدنی اطراف خانه پروین اعتصامی
- خانه پروین اعتصامی؛ گوشهای از تاریخ هنر ایران
معرفی خانه پروین اعتصامی؛ سرچشمه هنر و ادب
همان طور که ذکر شد، خانه پروین اعتصامی در منطقه ششگلان در تبریز قرار دارد. مساحت کلی این بنای دیدنی، چیزی حدود 1300 مترمربع بوده و از زمان افتتاح آن تا به امروز، محل دائمی نمایشگاههای اداره کل میراث فرهنگی و صنایع دستی استان آذربایجان شرقی بوده است.
با این حال، متاسفانه کمتر فردی میداند که این محل، زادگاه پروین اعتصامی، یکی از بزرگترین هنرمندان معاصر ایران است. ساختمان خانه پروین اعتصامی، در طول دو سال مرمت شده و همان طور که گفته شد در طول سال میزبان نمایشگاههای مختلف بوده است. این مکان، در تاریخ 28 اسفند ماه سال 1385 در فهرست آثار ملی ایران ثبت گردید.
تاریخچه خانه پروین اعتصامی؛ یادگاری از دوران پهلوی اول
قدمت این مکان، به دوران پهلوی اول برمیگردد و پروین اعتصامی تا سن هقت سالگی در آن زندگی کرده است. با ورود به خانه پروین اعتصامی، اولین چیزی که توجه شما را جلب میکند باغچه زیبا و حوض وسط خانه است. کمی جلوتر، مجسمهای از این شاعر نامی را در حال بالا رفتن از پلهها مشاهده خواهید کرد که میتواند حضور این شاعر در خانه را برایتان تداعی کند. پروین اعتصامی، این شاعر بلند آوازه، در 35 سالگی و بر اثر بیماری حصبه درگذشت. روز تولد پروین یعنی روز 25 اسفند، به عنوان روز بزرگداشت پروین اعتصامی نام گرفته، مزار او نیز در حرم حضرت معصومه و در آرامگاه خانوادگیشان قرار دارد.
بخشهای مختلف خانه پروین اعتصامی
زمین خانه پدری پروین اعتصامی، چیزی حدود 1300 مترمربع مساحت دارد که از این مقدار، چیزی در حدود 920 مترمربع به حیاط خانه اختصاص داده شده است. خانه پروین اعتصامی، دو طبقه و یک زیرزمین دارد که یک هشتی ورودی به ساختمان را به وجود میآورد. در داخل ساختمان، دو اتاق و یک سالن با دو ورودی شرقی و غربی قرار گرفته که زاویه دید خوبی نسبت به حیاط دارد. دو بهارخواب و سه اتاق که یکی از آنها به آبانبار قدیمی راه دارد و همچنین یک تنور پخت نان که در طی مرمت و بازسازی از زیر خاک بیرون آمده، دیگر اجزای این ساختمان را تشکیل میدهند. در زیرزمین خانه نیز یک حوضخانه با سقف کلیل آذری و پنج اتاق گهوارهای وجود دارد.
آدرس و نقشه خانه پروین اعتصامی؛ خانه پروین کجاست؟
خانه پروین اعتصامی یکی از جاذبههای دیدنی تبریز به شمار میرود که میتوانید در سفر به تبریز از آن بازدید کرده و لذت سفر در دل تاریخ و بازدید از خانه این شاعر پرآوازه را تجربه کنید. برای بازدید از خانه پروین اعتصامی آدرس زیر را دنبال کنید.
آدرس: تبریز، خیابان عباسی، جنب مسجد میرآقا، کوچه ساوجبلاغی، پلاک 6 (مشاهده خانه پروین اعتصامی روی نقشه)
ساعات بازدید از خانه پروین اعتصامی به چه صورت است؟
بازدید از این مکان دیدنی، تنها در ساعات مشخصی امکانپذیر است. برای بازدید از این مکان میتوانید از ساعت 9 الی 14 اقدام کنید.
هزینه بازدید از خانه پروین اعتصامی چقدر است؟
بهتر است بدانید که بازدید از خانه پروین رایگان نبوده و برای بازید از این مکان باید بلیط تهیه کنید. هزینه بازدید از خانه پروین اعتصامی حدود 4000 تومان است.
عکسهای خانه پروین اعتصامی؛ زیبایی و ظرافت در قاب دوربین
در ادامه تصاویری جذاب از این خانه زیبا را قرار خواهیم داد تا شما را در تماشای زیباییهای آن شریک کرده و این لذت را با شما به اشتراک بگذاریم.
مکانهای دیدنی اطراف خانه پروین اعتصامی
در اطراف خانه پروین اعتصامی، مکانهای دیدنی بسیاری مانند خانه قاجار و خانه ثقهالاسلام قرار گرفتهاند که در این بخش به معرفی آنها میپردازیم.
خانه قاجار
خانه قاجار، در واقع خانه امیرنظام گروسی بوده که یکی از عمارتهای زیبای به جا مانده از دوران قاجار است. امیرنظام گروسی یکی از رجال سیاسی و نویسندههای قاجار بوده که در دوران ناصرالدین شاه این محل را برای خود بنا کرده است.
آدرس خانه قاجار: تبریز، ششگلان، خیابان عارف، خیابان ثقهالاسلام، خیابان شهریار (مشاهده خانه قاجار روی نقشه)
خانه ثقهالاسلام
میرزا علی آقا تبریزی معروف به ثقهالاسلام از علمای بزرگ تبریز و مبارزان مشروطه بود که در روز عاشورای 1330 قمری به دست روسها و به همراه دو پسر علی موسیو (از دیگر مبارزان مشروطه) به دار آویخته شد. این خانه از دیگر جاهای دیدنی تبریز به شمار میرود که میتوانید بعد از بازید از خانه پروین از آن بازدید کرده و یک روز خاطرهانگیز داشته باشید.
آدرس خانه ثقهالاسلام: تبریز، درب سرخاب، خیابان چاپارباشی، خانه تاریخی ثقهالاسلام (مشاهده خانه ثقه الاسلام روی نقشه)
برای آشنایی با سایر جاهای دیدنی تبریز و آشنایی با تفریحات هیجانانگیز این شهر زیبا، بهتر است سری به دستهبندی شهر تبریز یول بیر بزنید. در این دستهبندی تمام جاهای دیدنی تبریز مورد بررسی قرار گرفتهاند تا بتوانید براساس سلیقه گردشگری خود جاهای دیدنی مورد نظر خود را انتخاب کرده و با آن
خانه پروین اعتصامی؛ گوشهای از تاریخ هنر ایران
خانه پروین اعتصامی، از مکانهای دیدنی، جذاب و دوستداشتنی شهر تبریز است که با وجود تمام خاطراتی که در خود نهفته، مکان خاصی برای بازدید به شمار میرود. در این مقاله از مجله گردشگری یول بیر، این مکان را معرفی و تاریخچهای از آن را شرح دادیم. اگر علاقهمند به بازدید از مکانهای تاریخی و سفر در زمان هستید، بهتر است بازدید از خانه پروین اعتصامی را در لیست جاهای دیدنی در سفر به تبریز قرار داده و از بازدید از آن لذت ببرید.
از نویسنده این مقاله بسیار ممنونم. من قبلا به خانه پروین اعتصامی رفته بودم اما اینقدر با جزئیات و خوب نوشته و به مواردی از اون خانه قدیمی این شاعره عزیز که در شهر زیبای تبریز قرار گرفته اشاره کرده که واقعا برام جالب بود که چرا من متوجهشون نشده بودم. قلم و ذوقی که نویسنده این مقاله رو نوشته من رو ترغیب کرد تا یکبار دیگه مهمون خانه پروین اعتصامی بشم و از نزدیک با دقت بیشتر این خانه رو ببینم و از حضور در اونجا لذت ببرم.
درسته سمانهجان؛ گاهی اوقات ما به جاهای دیدنی یک مکان میریم اما دقت نمیکنیم و بسیاری از زیباییهای اون رو نمیبینیم. امیدوارم این بار که به خانه پروین اعتصامی رفتی با دقت بیشتری ازش بازدید کنی و کلی بهت خوش بگذره ?
بابت نظر ارزشمند و انرژی خوبی که بابت مقاله دادی هم ازت سپاسگزارم☺️